avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma unor lucrari de terasamente constand din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma unor lucrari de terasamente constand din umplutura,,executate ...

In urma unor lucrari de terasamente constand din umplutura,,executate pe terenul din amonte de proprietatea mea,configuratia terenului s-a schimbat total.
.Initial terenul era plan, avea o declivitate de cca 30 % si era inierbat.
Acum terenul a fost orizontalizat prin aducerea de pamant din excavatii,santurile fiind astupate
Au aparut in acest fel 2 probleme.
1.Pamantul nu a fost asigurat cu ziduri de sprijin. Deasemenea nu a fost tasat corespunzator.
2.Evacuarea apelor venite din munte a fost concentrata pe un canal cu o sectiune de cca 1m2
Consecinte ;La ploi cu o intensitate peste medie ,apele curg in curtea si gradina casei mele lasand noroi , colmatind o parte a gradinii.
Terenul despre care am facut vorbire este pr0prietate privata.
Cum pot obliga vecinii sa faca ziduri de sprijin,sa taseze corespunzator pamantul ,sa faca drenuri si sa reduca sectiunea de la 1m2 la cea a podetelor din amonte,in asa fel incat apele si pamantul din amonte sa nu-mi prejudicieze pr0prietatea ?
Va multumesc
Sant interesat de consiliere on line in vederea redactarii actiunii in inst
anta.Ce actiuni premergatoare act.in instanta ar trebui sa fac ?
Cel mai recent răspuns: andi33 , utilizator 20:34, 15 Mai 2025
Ce descrieți poate fi încadrat ca o modificare nepermisă a scurgerii apelor, iar vecinul poate fi obligat să refacă terenul, să monteze ziduri de sprijin și drenuri, dacă se dovedește că v-a produs pagube.

E important să aveți dovezi – poze, martori, eventual o expertiză. Înainte de proces, se trimite o notificare scrisă.

Dacă vreți, vă pot spune exact cum ar trebui formulată notificarea sau ce se cere concret în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Canal ape pluviale sermit sermit Va supun atentiei urmatoarea situatie pentru care caut rezolvare: Sunt proprietarul unui teren parcurs de un canal de colectare a apelor pluviale si al ... (vezi toată discuția)
Tot servituti... Sara^ Sara^ eu si verisoara mea avem de la tati mostenire o suprafata de pamant care este formata din o casa, gradina de pe langa casa si livada cu meri. Jumatate de casa, ... (vezi toată discuția)
Constructie pe terenul altuia Cori_na Cori_na Desi au trecut cateva zile de la intrarea in noul an , doresc tuturor sa aiba parte e un an minunat cu multa sanatate si armonie ! Bineinteles ca pentru ... (vezi toată discuția)