avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Just another problem
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Just another problem

Buna. Vin cu un subiect deloc nou. Pe scurt: Asociatia de proprietari ne-a dat in judecata pt neplata penalitatilor, am primit citatie si doresc sa fac intampinare. As dori sa-mi spuneti cum trebuie sa sune aceasta intampinare, in special ce trebuie scris la partea " In drept,......" avand in vedere urmatoarele:

deoarece lucrez la o firma aflata in prag de faliment din IASI si primesc salariu o data la 2-3 luni, am propus administratorului asociatii sa platesc cate 100.000 ROL lunar . Administratorul a crezut ca e vorba de RON si a acceptat, insa cand i-am inmanat banii mi-a ras in fata .... In fine ideea e ca am chitanta pentru cei 10 RON si as dori sa specific in intampinare ca am vrut sa platesc esalonat dar administratorul m-a refuzat.
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: feel , utilizator 20:15, 8 Iulie 2007
Scrieti toate acestea in intampinare, insa, instanta nu va poate acorda decat un termen de gratie in vederea achitarii debitului, nicidecum nu-l poate obliga pe reclamanta sa accepte o plata esalonata.
"termen de gratie" = o anumita perioada de timp determinata ce incepe sa curga de la darea hotararii, perioada de timp in care debitul trebuie achitat.
Oricum, 10 lei, e o suma derizorie...., si nu e de mirare reactia administratorului, mai ales daca e vorba e o suma mare de bani.
Se produc incurcaturi si pentru faptul ca se foloseste denumirea de RON, aceasta nefiind prevazuta in nicio lege.
E corect sa nu accepte administratorul, pentru ca el, daca nu plateste in timp util facturile de utilitati, i se percep penalitati. Mai mult, legea il obliga ca, dupa un anumit termen de la afisarea listelor de intretinere, sa fie percepute penalitati locatarilor care nu platesc in acest termen.
Prin urmare nu prea putea administratorul, spun eu, sa va acorde plata in rate... Faceti un credit si-l platiti pe acela in rate, nu stiu, doar Adunarea Generala ar putea hotari sustinerea, o anumita perioada de tim, a locatarilor care nu-si pot plati intretinerea, in limita unor fonduri special colectate pentru acest lucru. Credeti ca va vrea vreun vecin sa dea bani IN PLUS pentru ca altii nu-si pot plati intretinerea?
Mă gândesc un pic la problemele creeate de întârzierile mele la plata întreţinerii...
ªtiu, nu am banii necesari...Dar m-am spălat, am urcat scările pe lumină, m-am dat cu liftul, femeia de serviciu mi-a măturat chiştoacele...

Înseamnă că m-am împrumutat de la vecinii mei să pot beneficia de toate astea...

Când mă împrumut de la bancă, nu plătesc şi dobândă?

Dacă m-am împrumutat de la vecini, nu trebuie să le plătesc şi lor acea dobândă?

De ce trebuie să fac întâmpinări? Doar să le caut nod în papură celor ce m-au ajutat?

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2007
Mihai17, utilizator
multumesc tuturor ...
nu fiti asa revoltati la noi pe scara toata lumea e data in judecata toti au penalitati .. cat despre cat de bine isi face treaba administratorul e de rau .. dar asta e vina noastra ca nu ne mobilizam sa-l schimbam
multumesc din nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog,urgent! monica_b monica_b Eu am doua probleme la care nu gasesc raspuns..Poate ca aici ma poate ajuta cineva...Ar trebui sa incep cu faptul ca m-am mutat anul trecut intr-un bloc cu 10 ... (vezi toată discuția)
Asociatia ma da in judecata liveomars liveomars Buna ziua, Am datorii la asociatie de 3000 ron,in ultimele 3 luni am platit 400-450 ron/luna,detin o fosta ghena de gunoi,pentru care nu avem incheiat un ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatia de locatari atu_targoviste atu_targoviste Cu respect , va rog sa-mi comunicati , daca asociatia de locatari are dreptul sa perceapa penalitati de intarziere , in conditiile in care , la asociatie ... (vezi toată discuția)