avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mita

Buna ziua,

In anul 2005 am aboslvit facultatea. In facultatea respectiva este un profesor care ia mita pt fiecare examen 100 de euro pt fiecare examen.
Dupa atata timp mai pot sa fac plangere?
Sau fapta s a prescris
Va multumesc!
Vinovatul exista , doar ca nu poate fi probat . Cel putin acum ar fi mult prea tarziu .
Aceste tipuri de infractiuni sunt de efect imediat .
Cel putin in fata unei instante , nu prea tin probele subtiri , declaratiile , etc , fara materialul probator - incriminator - adica banii , si multe altele .
Fara flagrant este aproape imposibil de demonstrat .
Cat priveste tainuirea , sunt rezervata in speta de fata datorita lipsurilor de detalii .
Insa daca s-ar dovedi existenta celor doua ... #-o
Oricum , parerea mea e sa stati linistita si sa nu creati " furtuna " .
In concluzie , nu exista luare de mita fara dare de mita . In lipsa uneia , nu poate exista cealalta .
diana ramona a scris:

Vinovatul exista , doar ca nu poate fi probat . Cel putin acum ar fi mult prea tarziu .
Aceste tipuri de infractiuni sunt de efect imediat .
Cel putin in fata unei instante , nu prea tin probele subtiri , declaratiile , etc , fara materialul probator - incriminator - adica banii , si multe altele .
Fara flagrant este aproape imposibil de demonstrat .
Cat priveste tainuirea , sunt rezervata in speta de fata datorita lipsurilor de detalii .
Insa daca s-ar dovedi existenta celor doua ... #-o
Oricum , parerea mea e sa stati linistita si sa nu creati " furtuna " .
In concluzie , nu exista luare de mita fara dare de mita . In lipsa uneia , nu poate exista cealalta .

Da, domnisoara Diana are dreptate.
Chiar daca faceti plangere penala astazi nu vor exista probe.

Dar, nu inteleg de ce v-a venit aceasta idee dupa atatia ani?:-/
Ati dat prea multi bani, sau ce?:-/
Nu am dat prea multi bani. Dar sunt f multi studenti care se plang si poate nu au bani si renunta la multe lucruri numai ca sa plateasca acel examen.
Si cand esti student oricum iti este frica sa faci plangere.
Ma gandeam ca se poate face ce sa oprim aceste lucruri.
Nu cred ca aveti sanse indifernt cat ati plati avocatul. S-a intamplat in urma cu prea mult timp.
Banii pe care ii platiti pe avocat ii veti pierde chiar daca sa zicem ca el ar raspunde penal.Ce ati castiga in acest caz?
darea de mita se demonstreaza destul de greu si daca se face prindere in flagrant...in acest caz sanse zero

Alte discuții în legătură

Acuzatia de luare de mita eugeug eugeug daca de ex 1,,2,4,....20 de persoane te acuza ca ai pretins ceva sau ca ti-au dat ceva dar nu au nicio dovada decat cuvantul lor este luata in considerare? (vezi toată discuția)
Primirea de foloase necuvenite klaus86 klaus86 Cel care da banii in cazul infractiunii de primire de foloase necuvenite poate fi acuzat de vreo fapta penala? Poate fi instigare la infractiunea ... (vezi toată discuția)
Un sfat anamariacelik anamariacelik paote cineva sa-mi spuna o cale de arecupera o suma data unei persoane pentru un serviciu neefectuat? mai explicit: o anume persoana angajata la pompieri s-a ... (vezi toată discuția)