avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CULPA COMUNA??
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CULPA COMUNA??

buna ziua,
zile trecute mi-a agatat un vecin masina cu masina de la firma la care lucreaza(un autocamion),mentionez ca masina mea era parcara intro zona in care nu era nici un semn cu parcarea/oprirea/stationarea interzisa.am fost a 2a zi cu el la asigurari am completat toate actele ce trebuiau completate au venit cei de la asigurari sa faca poze si toate cele si am primit un telefon prin care mi s-a zis ca e culpa comuna si trebuie sa platesc jumatate deoarece masina mea era parcata neregulamentar( mai putin de 25 metri de intersectie), mentionez ca in fata mea mai erau masini parcate si nu e prima oara cand parcheaza cineva in locul respectiv..soferul a trecut pe langa masina mea si cand a virat la dreapta ma agatat cu partea lui stanga ca masina lui era mai mare si nu era loc in strada unde sa vireze mai larg ca agata alte masini..mentionez ca in spatele lui mai era un vecin care atunci cand a vazut ca nu se incadreaza l-a claxonat de mai multe ori dar el cred ca s-a panicat si a mers inainte...cei de la asigurari mi-au spus ca trebuie sa platesc jumatete...se mai poate face ceva in sensul asta? cu politia sau alte cai prin care sa mi se repare masina fara sa platesc eu jumatate?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 16:20, 9 Iulie 2010
cu politia nu, insa prin negociere cu asigurarile sau - in ultima faza - prin instanta de judecata aveti posibilitatea de a obtine intreaga despagubire.
pai cei de la asigurari mi-au zis ca e culpa comuna..eu au constatat ca masina era parcata neregulamentar...
Din punct de vedere juridic dvs nu ati respectat regulamentul privind circulatia pe drumurile publice.
Art. 142. - Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:
f) în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei;

Totusi, daca s-ar cunoaste cu exactitate pozitia in care ati stationat s-ar putea stabili daca accidentul se putea evita de catre conducatorul autocamionului.

Depuneti la societatea de asigurare o contestatie prin care aratati ca, desi ati stationat neregulamentar, accidentul s-a produs din culpa conducatorului autocamionului care s-a inscris necorespunzator in viraj. Este recomandabil ca inaintea depunerii contestatiei sa apeleti la serviciile unui expert.
Ma alatur la explicatiile date de consultantul "cioan". Faptul ca mai erau masini parcate in aceeasi zona nu inseamna ca anuleaza o ilegalitate a dv.
E cazul sa apelati la un avocat HOTARAT'' , speta e complexa si riscati sa fiti dus in eroare.

Alte discuții în legătură

Dosar dauna -culpa comuna Dan1312 Dan1312 Buna ziua , Doresc o a doua parere in cazul unui accident usor , in care eu pagubitul aflat in statioanare /parcat pe bulevard la intersectie acestuia cu o ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca sorinpocol sorinpocol Avand autoturismul parcat, am fost lovit lovit de o alta masina(taxi). Am fost la asigurator si acesta a spus ca masina fiind parcata in zona indicatorului ... (vezi toată discuția)
Masina parcata neregulamentar accident ramius ramius Buna ziua. Acum doua zile am avut surpriza sa imi gasesc masina parcata facuta praf. Mentionez ca masina era parcata intr-un scuar la o intersectie si era ... (vezi toată discuția)