avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... clauza forta majora
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

clauza forta majora

cand se poate sa merg la banca sa actionez clauza de forta majora in cazul in care nu pot plati un imprumut.sunt in somaj si sotul nu castiga decat 1100 ron si eu somaj 450 in conditiile in care rata este de 300 ron
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 09:44, 6 Iulie 2010
poate recunoaste si aplica teoria impreviziunii:)

"Teoria impreviziunii, din ce in ce mai des aplicata de instantele din Romania, in baza art. 970 alin.2 C.civ. (care ne spune ca un contract nu obliga numai la ceea ce este expres “intr-insul”, ci si la ceea ce obiceiul sau echitatea dau contractului dupa “urmarile” sale), permite tribunalelor sa dea decizii de re-echilibrare a contractului, dupa echitate. Debitorul, persoana fizica, daca din cauza conjuncturilor economice defavorabile, a ajuns sa nu mai poata face fata contractului, care s-a dezechilibrat in favoarea bancii, incit el nu mai consacra o situatie de “win-win”, ci provoaca pierderi nejustificate debitorului, atunci acel debitor poate cere bancii renegocierea contractului sau, in caz de refuz, poate cere instantei re-echilibrarea acestuia. Adica, instanta va acorda debitorului noi termene de executare, pina cind acesta isi va fi recapatat locul de munca sau pina cind ii vor fi revenit la nivelul necesar platii creditului sursele de finantare, va dispune inghetarea dobinzilor si a penalitatilor, va dispune reasezarea dobinzii etc."
:)


Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere pentru cazul de forta majora marianna marianna intr-un contract de leasing financiar imobiliar este stipulat ca utilizatorul va suporta orice risc, inclusiv forta majora este legal? (vezi toată discuția)
Caz fortuit aleszia aleszia Poate sa imi raspunda cineva care este diferenta intre cazul de forta majora si cazul fortuit ? (vezi toată discuția)
Concediere (2) salariat cu fisa de aptitudini declarat inapt permanent sabinna sabinna Alta situatie: Salariat caruia, in urma controlului medical periodic, medicul de medicina muncii i-a intocmit fisa de aptitudini prin care a fost declarat ... (vezi toată discuția)