buna ziua,
in cadrul unui proces de stabilire de paternitate tatal a cerut efectuarea testului serologic de paternitate. Rezultatul a iesit favorabil, adica l-a inclus in categoria celor care ar putea fi tatal natural. Ce sanse ar avea sa mai conteste acest rezultat si sa solicite ADN de vreme ce el a a cerut la inceput testul serologic?Este obligata mama sa accepte o a 2-a expertiza?
Din acest proces copilul are de "castigat" numele tatalui si o pensie alimentara. Sentimente, sau ceva de genul asta , nu. Tatal din acest proces "pierde" niste bani dati pe o pensie alimentara a unui copil pe care se pare ca nu o sa-l iubeasca. Mama se lupta pentru ceva ce probabil nu o sa capete, un tata pentru copilului ei, asta in cazul in care nu a facut acest proces decat pentru acea pensie alimentara....
Nu e asta. Sigur ca daca e copilul lui si nu recunoaste trebuie constrans , pentru ca mamele nu fac singure copiii. Insa trebuie stabilita paternitatea mai ales pentru copil , va dori sa stie cine e tatal biologic. O sa vedeti ca si daca se stabileste prin ADN ca e al lui isi va schimba in timp opinia. E greu sa stii si sa te prefaci ca nu ai un copil. Nu stiu daca sfatul meu e frumos sau nu , nici nu e important,dar e util. Asa cum spunea si Avlil , exista o incrancenare bazata pe orgolii , daca s-ar lasa putin deoparte , lucrurile ar iesi poate mai bine.De regula , nimeni nu vrea sa lase de la el , desi putina diplomatie nu strica.
hellen draga, imi place de tine, dar daca n-ar mai exista orgolii si incrancenari eu n-as mai avea ce manca! Eu traiesc din lipsa oamenilor de respect unul pentru altul, din dorinta lor de a se razbuna si din orgoliile lor ranite.
Iar cu privire la copil ca mama nu l-a facut singura, nu-i chiar asa. Caz cunoscut: sex oral cu o vedeta, femaia se autoinsemineaza si... surpriza: esti tatic! Sa nu uitam ca exista si astfel de cazuri, sa nu uitam ca femeile sunt mult mai emotionale decat barbatii si de aceea tind sa-i santajeze cu asta crezand ca si ei sunt la fel...
Din punctul meu de vedere ar trebui cerut acordul viitorului tata ca sa faci un copil cu acel barbat. Mi se pare totalmente absurd sa ai un act sexual fara sa poti controla urmarile. E groaznic. Stiu ca SF suna si propunerea mea, insa...
Personal, nu mi-as dori sa fiu barbat, atatea dezavantaje la tot pasul, atatea nedreptati... din pacate nici ei nu lupta pentru ceea ce li se cuvine. Sau prea putin.
incrancenarile astea sunt intr-adevar groaznic de nocive pt ambele parti.
Copilul are drepttul sa deschida proces tatalui atunci cand devine major? Sau daca mama l-a pierdut din motiv alt motiv decat un test negativ?
Rolul avocatului nu este numai acela de a scoate toporul . Asa cum tocmai citeam cu interes ca s a si legalizat rolul de mediator al avocatului ceea ce mi se pare ca este o iesire dintr o criza a unui sistem in care functioneaza de mult principiul "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte" , sistem bine pus la punct in Ro. Sigur ca exista si cazuri in care femeile pot da dovada de subterfugii sa ramana insarcinate , insa , sunt atat de multi barbati care asa procedeaza , nu recunosc copiii , incat a fost nevoie de o lege si o practica pentru a le apara de aceste abuzuri. Poate nu stii , dar inainte femeile erau considerate in totalitate vinovate de o sarcina si alte femei s-au luptat pentru drepturile pe care le au azi. Daca exista si femei nebune , tocmai asta e rolul justitiei de a scoate adevarul la iveala. Daca s a intamplat un caz nu inseamna ca toate fac la fel.
Mai bine ne spuneti exact cum stau lucrurile ca sa primiti un sfat bun.