In anul 1949 s-a facut un proces verbal in urma decesului bunicului meu, tatal meu nefigurand in nici un fel in act (in anul acela avea 21 de ani si era casatorit). Chiar nu are nici un drept asupra mostenirii, mai ales ca nu s-a facut mentiunea in act ca refuza mostenirea sau ca este nedemn. Numele dansului pur si simplu nu figureaza desi e fiul legitim, cu act de nastere in regula, este frate respectiv fiu al sotiei supravietuitoare? Ce se poate face?
Tatal, bunica, o matusa si un unchi deja au decedat si s-au dezbut succesiunile dupa toti.
eu cred ca-i vorba de un proces verbal de impunere si nicidecum de un certificat de mostenitor...
dar ca sa verificati..cu datele decesului bunicului sau ce e..va adresati camerei notarilor publici
de principiu, actiunea de partaj este imprescriptibila, adica poate fi ceruta oricand. cu toate acestea, exista o exceptie de la aceasta regula, si anume prescriptia achizitiva (uzucapiunea). astfel, daca cei care au mostenit vor demonstra ca posesia lor a fost una utila, adica indeplineste conditiile prevazute de art. 1846-1847 C. civ., actiunea dvs. de partaj va fi respinsa :(
este vorba de un proces verbal nincheiat de Administratia Financiara transcris de fosta Grefa a Tribunalului. (esre un singur act in care se specifica suprafetele, cate camere si ce alte anex, valoarea de impozitare si faptul ca bunica este scutita de plata taxelor deoarece are venit mic si este vaduva cu 3 copii minori)
In acest caz de unde aflu care sunt cotele ce revin bunicii, respectiv copiilor sai?