avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia militara pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia militara pe caz de boala

mama este pensionara la limita de virsta cu pensie de 627 lei tatal pensionar militar pe caz de boala grad3 decedat a avut pensie de 405lei. are dreptul mama la 25% din pensia decedatului dar fara ai fi diminuata pensia ei.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:56, 1 Iulie 2010
Nu poate cumula cele doua pensii, poate opta pentru cea mai avantajoasa. Pentru un singur urmas, cuantumul pensiei militare de urmas este de 50% din pensia sustinatorului decedat si, potrivit Legii nr. 119/2010, va fi 50% din punctajul mediu anual al acestuia.

Punctajul mediu anual va fi determinat potrivit principiilor Legii nr. 19/2000. Jumatate din punctajul mediu anual inseamna mai putin decat jumatate din pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata a decedat la 57 de ani.eu, fiul, pers. cu handicap gr.1 pot beneficia de pensie de urmas? Balaurul Balaurul Tata a decedat la 57 de ani. [b][i]Eu, fiul, pers. cu handicap gr.1 pot beneficia de pensie de urmas?[/i][/b] (Am 33 de ani si ca venit doar idemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Pensie proprie sau de urmas? costel_n costel_n mama mea este pensionra la limta de varsta cu o pensie de358 lei iar tatal meu care a decedat in 1992 avea la aceea data pensie de820. Acum la 3 ani dupa ... (vezi toată discuția)
Ce poate obtine mama mea, in urma decesului tatalui meu. Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua, am o problema f. recenta. Saptamana trecuta a decedat tatal meu, in varsta 80 ani. Mama are acceasi varsta. Tata avea pensie 1100ron si 300 pensie ... (vezi toată discuția)