avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme cu dealer Expocar
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme cu dealer Expocar

La inceputul lunii mai am achitat un avans substantial, reprezentand ½ din valoarea unui autoturism Opel prin dealer Expocar. Data de livrare – 13 august 2010. In actul incheiat cu ocazia platii avansului se specifica TVA 19% achitat pt valoarea de avans 20000 intreaga valoare. Acum am fost instiintata ca la livrare va trebui sa achit 24% TVA. Ca sa fie treaba buna cei de la GMC producator Opel intra in vacanta iar livrarea se va efectua undeva la sf lui august incep.lui septembrie. Dealerul local refuza orice cooperare. Am incercat sa achit integral masina, de frica cresterii valorii E, urmand sa achit TVA la livrare. Nu vrea nici asa. Sa imi retrag avansul nu se poate ca in actul cu pricina, unde scrie mare TVA 19% - care nu se ia in calcul la livrare, scrie mic mic in subsol ca dealerul nu raspunde pt intarziere si ca pierd avansul daca ma razgandesc. Ce ma sfatuiti sa fac. Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Factura se va recalcula cu noul tva ? jigan56 jigan56 Am comandat la un dealer autorizat un autoturism nou in data de 6.05.2010. Am primit o confirmare de comanda pe care este mentionat pretul final cu TVA. Tot ... (vezi toată discuția)
Majorare tva - achizitie auto, avans platit, livrare ulterioara majorarii tva razrca razrca Salutare. Am hotarat sa achizitionez un autoturism nou de la dealer. In 7 iulie 2025 am platit un avans de 10% (cu tva 19%). Am primit initial factura ... (vezi toată discuția)
Factura de avans integral livrare autoturism . majorare tva iordantonio iordantonio La 20.03.2010 am comandat ca pers. fizica unui dealer auto, un autoturism pe care l-am[u] achitat integral[/u] tot atunci primind factura si bon fiscal ... (vezi toată discuția)