avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Majorare tva - achizitie auto, avans platit, livrare ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Majorare tva - achizitie auto, avans platit, livrare ulterioara majorarii tva

Salutare.
Am hotarat sa achizitionez un autoturism nou de la dealer. In 7 iulie 2025 am platit un avans de 10% (cu tva 19%). Am primit initial factura proforma apoi factura fiscala de avans achitat. Autoturismul va fi livrat dupa majorarea tva la 21% (la sfarsitul lui august).
Cum se va calcula tva? La toata valoarea sau doar la valoarea ramasa de platit?

Ar avea sens sa majorez avansul (sa cer un act aditional) pana la maximul de 50%? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2025
razrca, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva platit 19%. avans 100%. bunuri inca nelivrate. Dasha Dasha Am platit 100% avans pentru automobil hibrid. Cota TVA 19%. Am doar proforma. Factura finala sau pentru avans nu a fost emisa. Daca se va relansa in august ... (vezi toată discuția)
Cresterea tva-ului afecteaza pretul masinilor noi cu contract inainte de 1 iulie? miri01 miri01 Am facut un contract de achizitionare a unui autoturism prin programul Rabla inainte de 1 iulie 2010. As vrea sa stiu daca trebuie sa platesc TVA-ul pentru ... (vezi toată discuția)
Noul tva pt autoturismele noi mariana111 mariana111 Buna ziua, Am platit in trei etape( incepand cu luna aprilie) achizitionarea unui autoturism Opel nou, in al carui pret fiind incluse cele 3 voucherele. Dupa ... (vezi toată discuția)