avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilet la ordin in alb
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilet la ordin in alb

buna..am contractat un credit la Bancpost in anul 2008 fara garantii imobiliare pe firma mea.exista doar o garantie mobiliara de rangul 1 instituita de banca asupra conturilor curente existente...am semnat un bilet la ordin in alb si avalizat de Garantii per aval impreuna cu sotii/sotiile acestora stipulat fara protest si cu scadenta la vedere...as dorii sa stiu si eu ce inseamna acest bilet la ordin avalizat,iar in condiile in care am cesionat partile sociale din firma altor pesoane ,acestea angajandu-se sa preia atat activul cat si pasivul firmei(eu nemai avand nicio calitate in firma respectiva)as dori sa stiu daca pot sa fiu executat de banca pe bunurile mele mobile sau imobile poersonale(ca pers fizica)
Cel mai recent răspuns: Darius Bobic , Avocat 18:59, 1 Iulie 2010
atita timp cit ati adus la cunostinta noilor asociati situatia financiara a firmei nu aveti de ce va teme. cesiunea partilor sociale trebuia sa fie adusa la cunostinta si bancii in vederea efectuarii subrogarii persoanelor titulare a imprumutului.
am adus la cunostiinta si bancii...sau semnat niste acte dar nu am copii dupa acestea si nu stiu exact ce au semnat noii asociati...si acel bilet la ordin in alb avalizat..ce inseamna?
~ Conținut șters la cerere ~
si un text de lege care prevede ce ai zis tu mai sus poti sa indici te rog?
am gasit..nu mai e nevoie...idea era ca vroiam sa stiu daca pot fi tras eu personal la rasp cu bunurile personale de catre banca in conditiile in care imprumutul era fara garantie imob...dar am semnat un bilet la ordin in alb si avalizat tot de mine
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
gmr, utilizator
In baza avalului dat pe biletul la ordin, avalistul isi asuma in mod solidar debitul ca pe un debit personal.
Raspunsul este din nefericire pentru dvs DA
Banca in cazul neonorarii biletului la ordin poate executa direct avalistul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)
Avalizare fila cec sau bilet la ordin mem123 mem123 Avalizarea filei cec sau a biletului la ordin constituie o garantie sau poate fi teapa ? (vezi toată discuția)