avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicarea reducerii salariilor bugetarilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicarea reducerii salariilor bugetarilor

Mă gândesc eu că orice persoană care are un contract de muncă, convenţie civilă de prestări servicii, contracte în baza Legii 8/1996... cu o instituţie de stat, pentru a primii o remuneraţie cu 25% mai mică trebuie să semneze un act adiţional la respectivul contract. Acum dacă respectiva persoană nu vrea să semneze acest act adiţional, remuneraţia nu poate să scadă. În situaţia în care pe acest motiv se găseste o modalitate prin care instituţia respectivă să înceteze contractul cu persoana in cauză, bănuiesc că această încetare a contractului în faţa legii este nulă şi în cazul atacării acestei decizii în instanţă, persoana respectivă este remunerată conform contractului respectiv începănd cu data încetării contractului, iar mai departe instituţia respectivă obligată să continue derularea contractului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 8 Iulie 2010
Sumele acordate in conventiile civile nu se platesc din fondul de salarii , deci nu poate fi vorba de diminuare .
Aşa este. Însă, din păcate pentru mine, nu este moral ca mie să nu îmi scadă salariu în vreme ce colegilor le scade. Ca atare conducerea instituţiei probabil are să îmi scadă şi mie salariul.
Oricum pe mine mă interesează dacă se poate scădea salariul unei persoane dacă aceasta nu semnează actul aditional şi ce măsuri se pot lua împotriva unei astfel de persoane.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
ContSters141003, utilizator
Taierile de salarii , de aceasta data , nu se fac prin act aditional . Se considera ca aceasta diminuare este efectul unei legi si de aceea nu este nevoie de act aditional .
Daca dvs. doriti ca suma primita prin conventie civila sa va fie diminuata , probabil ca se poate face un act aditional la conventia civila initiala .
ªi nu se poate considera că această lege contravine altor legi, precum cea care stipulează, printre altele, că orice modificare a salariului trebuie însoţită de un act adiţional la contractul de muncă semnat de ambele părţi?
Probabil guvernantii s-au gandit si la aspect si vor abroga articolul respectiv.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
ContSters155865, utilizator

Alte discuții în legătură

Sporuri functionari publici - instanta mircea09 mircea09 Curtea de conturi a stabilit printr-un act de control ca sporurile unele sporuri stabilite prin Contract colectiv de munca de de catre functionarii publici din ... (vezi toată discuția)
Discriminare elena_tabolcea@yahoo.com elena_tabolcea@yahoo.com Salariatii cu handicap accentuat, care nu sunt salariati la stat, de ce nu beneficiaza de 15% marire la salariu daca exista o lege totusi? Mi se pare o ... (vezi toată discuția)
Concedierea art 65 aliniatul 1 desființarea locului de muncă AdevarulALways AdevarulALways Buna ziua, Am lucrat mai bine de 7 ani intr-o firma in Arad. Acum pe fundalul crizei CoVID19, angajatorul mi-a comunicat in scris ca ma concediaza pe baza ... (vezi toată discuția)