avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozitare tichete de masa.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozitare tichete de masa.

Buna ziua,
avind in vedere ultimele modificari legislative privind acordarea tichetelor de masa, respectiv impozitarea acestora de la 1 iulie 2010, as dori sa va intreb:
1. Ce alte contributii datoreaza angajatul (in afara impozitului de 16%) si angajatorul, in legatura cu tichetele de masa (CAS, Fond somaj, CASS, etc)
2. Acordarea tichetelor de masa- respectiv impozitarea lor, trebuie reflectata in statul de plata?
Multumesc mult,
Marta Filip.
Cel mai recent răspuns: Mainerici Ctin , Contabil 12:54, 19 Aprilie 2011
1. Nu se datoreaza pentru venitul din tichetele de masa decat impozitul de 16%. Este precizat explicit in ordonanta ca se pastreaza scutirile pentru contributiile sociale.
2. Asteptam normele de aplicare a ordonantei.
2. Binenteles ca trebuie reflectat in statul de plata. Contravaloarea tichetelor cadou sunt venituri de natura salariala (pana ieri scutite de impozit.....). Prin urmare trebuie incluse atat tichetele cat si impozitul aferent in statul de plata, cat si in fisele fiscale.
De asemenea va fi influentata deducere personala.
Impozitul nu trebuie reflecat separat in stat, ci cumulat cu impozitul pe salar
Buna ziua,
Au aparut norme referitor la reflectarea in stat a tichetelor de masa/cadou? - eu nu am gasit :(
Se apropie sfarsitul de luna si nu stiu cum ar trebui sa apara ele in stat.
Multumim pt sprijin!
Ne-am lamurit cum apar, cat se opreste si de unde se opreste... intrebarea mea este:
Unde le declar?
in decl. 100 cumulat cu impozitul pe salarii ? sau astept o declaratie cu rubrica separata ?
Se declara cumulat cu impozitul pe salarii, deoarece sunt considerate venituri din salarii. Ultima versiune de program a declaratiei 100 aparuta este 1.0.2.5/30.07.2010.

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa: se retine ceva din salariu ? TaraTara TaraTara Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca se retine o suma din salariul net pentru bonurile de masa (care nu apar in contract, nu stiu daca asa se procedeaza in ... (vezi toată discuția)
Impozit tichete masa mnd mnd Buna ziua, Daca poate cineva sa ma elucideze in legatura cu impozitul pentru tichetele de masa. In OUG 58/2010, art. 4, lit. b) spune ca: \"se abroga ... (vezi toată discuția)
Deducere tichete de masa si tichete cadou zukita zukita tichetele de masa si tichetele cadou ,fiind venituri salariale intra in fondul de salarii, in brut?Fiind impozabile, impozitul fiind legat de deducere , ... (vezi toată discuția)