avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si tutela minorilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si tutela minorilor

buna,sunt in italia de 3 ani,casatorita, am doi copii minori de 4 si 5 ani,vreau sa bag cerere de divort in tara si vreau sa dezbat si tutela copiilor,va rog frumos daca puteti sami spuneti pasii pe care trebuie sai fac intr-un proces de divort si unul de tutela,va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:01, 1 Iulie 2010
Nu ati specificat daca sotul si minorii locuiesc cu dvs. si locul in care a fost incheiata casatoria.
oricum, plecand de la premisa ca dvs. locuiti cu minorii in Italia si ca sotul este in tara, cererea de divort se va introduce la instanta competenta din raza ultimului domiciliu comun al sotilor;
puteti acorda unui avocat o procura de consimtamant pentru a nu fi nevoita sa va prezentati in instanta (in procesele de divort prezenta reclamantului este obligatorie, sub sanctiunea respingerii cererii ca nesustinuta).
Incredintarea minorilor va fi al 2 lea capat de cerere; avand in vedere varsta frageda a acestora, nu ar trebui sa fie o problema sa va fie incredintati (asta in cazul in care locuiesc cu dvs. in prezent), urmand ca tatal acestora sa fie obligat la plata unei pensii de intretinere. In cauza se va dispune si efectuare unei anchete sociale la locul in care precizati dvs. ca vor urma sa locuiasca minorii.
Daca aveti resedinta in strainatate iar paratul are domiciliul in Romania, va recomand sa angajati un avocat caruia sa-i faceti o procura speciala pentru a va putea reprezenta in divort astfel ca nu va mai trebui sa fiti prezenta la fiecare termen de judecata in fata instantei.
Regula este ca reclamantul din procesul de divort sa fie prezent personal la fiecare termen de judecata, deoarece lipsa nejustificata de la un termen de judecata va conduce la respingerea cererii ca nesustinuta.
In cazul in care reclamantul are resedinta in strainatate, exceptie recunoscuta de lege, acesta poate fi reprezentat in instanta. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 buna ziua am si eu o mica problema,eu sunt rezident in italia,iara sotia a deschis actiune de divort in Romania.Pentru ca nu pot ajunge acum acasa sa ma apar ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa uneia dintre parti gabriela89darius gabriela89darius Buna ziua! Am si eu o intrebare. Cumnata mea e in italia de 3 ani, nu mai sta impreuna cu sotul ei de 2 ani. Acuma ar vrea sa divorteze dar nu poate veni ... (vezi toată discuția)
Divort nanum nanum am si eu o problema si am nevoie de sfaturile d-voastra. sunt casatorita de 20 de ani si am si un copil minor . datorita neintelegerilor sotul meu a introdus ... (vezi toată discuția)