avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am si eu o problema si am nevoie de sfaturile d-voastra.
sunt casatorita de 20 de ani si am si un copil minor . datorita neintelegerilor sotul meu a introdus actiune de divort, fapt cu care sunt de acord. primul termen il avem peste o luna, insa de ceva timp da semne de impacare insa eu vreau sa divortam pentru ca imi face viata un calvar. ce e de facut ?
in cazul in care el nu se preizinta la proces insemana ca-si retrage actiunea ?
cat de mult infulenteaza la incredintarea copilului ca am un salariu mic si nu am unde locui doarece casa in care locui e proprietatea lui dinainte de casatorie ?
Cel mai recent răspuns: nanum , utilizator 20:20, 28 Ianuarie 2010
buna ziua!
dvs puteti depune cerere reconventionala prin care solicitati si dvs desfacerea casatoriei.
daca dansul nu se prezinta atunci cererea dansului se va respinge ca nesustinuta, si se va judeca cerea dvs.
Daca la termenul de judecata in prima instanta reclamantul lipseste nejustificat,si se infatiseaza doar paratul,cererea va fi respinsa ca nesustinuta.
buna ziua .
daca sotul nu mai doreste sa divorteze si nu se prezinta la termen, cererea sa va fi respinsa . deoarece, in cadrul procesului de divort este obligatorie prezenta reclamantului .
puteti introduce dvs. cerere reconventionala la primul termen, daca doriti ca divortul sa se produca . in ceea ce priveste incredintarea minorului, faptul ca nu aveti o locuinta nu constituie un impediment major. va trebui totusi sa faceti dovada ca veti avea unde locui, ca puteti inchiria un imobil sau ca parintii de exemplu va vor acorda sprijinul necesar in vederea cresterii si educarii minorului.
solutii sunt.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
Asa cum au aratat colegii mei, daca reclamantul nu se prezinta cererea este nesustinuta, urmand a se respinge pe acest considerent...faceti o cerere reconventionala si solicitati desfacerea casatoriei, incredintarea minorului, stabilirea unei pensii de intretinere si conceperea unui program de vizitare al acestuia si eventual partajul (chiar daca imobilul este bun propriu al sotului, mai sunt bunurile mobile comune) - SUCCES!
deci ca divortul sa continue trebuie sa se prezinte atat el cat si eu ? va multumesc atat pentru indrumari cat si pentru sprinjinul moral si v-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu un model de cerere reconventinala . stima !
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
nanum, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat dolores dolores Sotul meu a intentat proces pentru desfacerea casatoriei iar eu nu intentionez sa ma prezint la tribunal.Ce trebuie sa fac acum ? Sunt de acord cu divortul dar ... (vezi toată discuția)
Divort normal sau divort la notar??? IzabelaMarin IzabelaMarin Buna seara! Sunt o femeie de 32 de ani casatorita de 10 ani cu un barbat alcooholic si violent de care vreau sa divortez cu care am si un copil. locuim in ... (vezi toată discuția)