avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... judecat de doua ori intr un an de acceasi judecatoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

judecat de doua ori intr un an de acceasi judecatoare

fiul meu minor a fost judecat de 2 ori de acceasi judecatoare si a fost condamnat la primul proces la 6 ani de inchisoare si a doua oara la 8 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de talharie.Mentionez ca era MINOR.este posibil asa ceva?Va rog din suflet sa mi raspundeti si sa ma indrumati unde sa ma adresez mai departe.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:55, 1 Iulie 2010
marturisesc ca nu prea am inteles situatia de fapt. este vorba de o singura fapta de talharie sau de 2 fapte diferite? daca este vorba de o singura fapta care s-a judecat o data, iar ulterior dosarul s-a intors spre rejudecare atunci este evident ca ne aflam intr-o situatie de incompatibilitate, intrucat judecatorul s-a pronuntat o data in acea cauza. Daca sunt 2 fapte diferite atunci judecatorul poate judeca ambele dosare, intrucat nu sunt aplicabile disp. art. 47 din Codul de proc. penala, care prevad expres ca judecatorul care a luat parte la solutionarea unei cauze nu mai poate participa la judecarea aceleiasi cauze intr-o cale de atac sau la judecarea aceleiasi cauze dupa desfiintarea hotararii. Mai trebuie mentionat ca ar fi bine sa verificati daca pedepsele de 6 ani si de 8 ani fac obiectul a 2 mandate de executare diferite sau daca judecatoarea a contopit cele 2 pedepse intr-un singur mandat de executare.
sunt doua mandate diferite,unul de 6 ani si altul de 8 ani,sunt doua fapte de talhae normal sa plateasca pt ceea ce a facut dae totusi nu vi se pare prea mult?totusi este un copil care a fost influentat de alti mai mari (majori)care nu au fost audiati deoarece fiul meu nu a recunoscut nimik
intr-adevar sanctiunea aplicata este cam dura, mai ales avand din vedere ca este minor. va sfatuiesc sa formulati o cerere de contopire a pedepselor
Fiind doua infractiuni diferite (in sensul ca a talharit de doua ori – a doua oara in timp sau imediat dupa judecarea primei talharii) e firesc sa fie judecat de doua ori. Minor, da, dar peste varsta de 16 ani banuiesc…
Pentu minori pedeapsa se aplica “la jumatate”… Iar faptul ca a “primit” opt ani inseamna ca a savarsit fapta impreuna cu mai multe persoane… Sau s-a ajuns la concluzia ca sansele de indreptare sunt mici…

Ziceti ca nu a recunoscut nimic… In ce sens? A zis ca a fost singur? Trebuia sa spuna cum s-au petrecut faptele si, probabil, ar fi avut parte de ceva intelegere… Faptul ca el nu a recunoscut si existenta celorlate persoane nu inseamna ca judecatorul a retinut ideea ca el ar fi fost singur (sau deloc) – victima a spus ca au fost mai multi (acesti “mai multi” au ramas, insa, “autori necunoscuti” iar fiul dv nu poate dovedi ca a fost influentat de unii mai mari).
La acest moment probabil ca e deschisa calea apelului…

Mai aveti o sansa la CEDO daca aici ati epuizat toate caile de atac, dar nu cred ca o asemenea cerere ar fi acceptata… Copilul dv a mintit, practic, instanta: a refuzat sa spuna cu cine a mai fost... Altfel spus: pentru ca el nu a "vorbit" mai sunt in libertate niste talhari care au prins curaj din moment ce au scapat de cercetare penala.
Daca nu au existat motivele de incompatibilitate prev.de art.46-48 c.pr.pen,fiind doua fapte disticte,care au facut obiectul a doua dosare diferite,nu exista niciun impediment legal ca ambele cauze sa fie judecate de acleasi magistrat.
Atata timp cat informatiile pe care le relatati sunt putine,cel putin cu privire la modul in care au fost savarsite cele doua infractiuni ,iar dosarul cauzei nu are cum sa fie cunoscut ,este imposibil de estimat daca pedeapsa dura aplicata fiului dvs este justificata,
Oricum daca va aflati in termen,uzitati de caile legale de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am la recurs la o contopire de pedespse? mely_mely16 mely_mely16 buna as dori sa aflu ce sanse ar if in recurs ca contopirea de pedepse sa se admita mentionez ca sunt 2 fapte un furt in 2007 in primavara si o talharie ... (vezi toată discuția)
Ce caii de atac mai am? denisalex43 denisalex43 fiul meu a fost condamnat la 8 ani de inchisoare pt savarsirea infractiiuni de talharie,3 talharii,cand s a intamplat era minor,am avut toate caiile de atac si ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie sa ma adresez? sezensezenkitty sezensezenkitty Fiul meu a fost condamnat la 7 ani de inchisoare si un an spor pt savarsirea infractiunii de talharie(cand a savarsit fapta era minor avea 17 ani),a avut 2 ... (vezi toată discuția)