avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Unde se platesc CAS, etc pentru profesiile liberale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Unde se platesc CAS, etc pentru profesiile liberale

Buna ziua,
sint psiholog clinician si psihoterapeut. Lucrez cu 1/2 norma la stat (spital) si in rest la cabinet. Nu am carte de munca la cabinet ci la spital. In acest caz cum si unde voi plati de la 1 iulie 2010 asigurarile sociale, de sanatate si pensie? Pot plati in contul acestor institutii ca sa nu stau la cozi interminabile? Si cum se calculeaza acestea din venitul meu de profesie liberala?
Multumesc mult.
Cris A
Cel mai recent răspuns: crisalev , utilizator 22:00, 1 Iulie 2010
Pentru veniturile obtinute din profesia liberala va veti inregistra la Finante unde veti plati un impozit la venitul estimat, iar apoi veti veni la CASS teritorial unde va veti inregistra pentru a achita CASS-ul ca PFA, raportat la veniturile estimate la Finante. Aceste plati se fac trimestrial, iar la sfarsitul anului cand dati declaratia 220 cu veniturile nete, se va face regularizarea. ;)
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
Corina Capotã, Avocat
Multumesc pentru raspuns. Eu lucrez deja de ceva vreme la cabinetul individual. Nu din acest an. As dori sa stiu unde se pot plati on line aceste taxe.
In cazul dumeavoastra nu se va schimba nimic. De fapt mici modificari legate se baza minima de impozitare si plafonul de deduceri. Deci puteti plati la fel ca si pana acum.
Pentru plati online:

impozit pe venit : [ link extern ] /
sanatate, teoretic nu exista asa un serviciu, insa, Doamnele de la casmb bucuresti mi-au zis ca pot livra banii prin ordin de plata online la ei in cont, fara sa ma mai deplasez la vreo caserie, si nu e nici o problema. Sunati la casa de sanatate de care apartineti sa va dea mai multe detalii, si cu privire la cont si legat de ce ar trebui scris pe un asemenae ordin de plata ca sa fie inregistrat corect la ei.

pensii - habar habar n-am. cereti informatii direct de la sursa, sunt cele mai sigure.
Multumesc foarte mult ! Si pentru asig sociale unde trebuie sa ma adresez? ca sa stiu daca pot plati on line? si cum se calculeaza acest impozit (pt profesiile liberale). Mentionez ca nu am cartea de munca la cabinet (ci la spital) si deci la cabinet nu plateam nimic (din cele ce se plateau pe cartea de munca) pina in ac an.

Alte discuții în legătură

-pfa: ele obtin 2 categorii de venituri: drepturi de autor si alte venituri. pentru alte venituri se aplica legislatia care a fost inaintea de oug 58 ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, In urma faimoaselor declaratii de astazi ale asa-zisilor ministri ai Muncii si Finantelor, cum ca \"PFA-urile obtin 2 categorii de venituri: ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare dragos79 dragos79 Buna seara. Am si eu o problema. Sunt proaspat medic specialist si astazi mi s-a propus un contract de colaborare cu o SC.....SRL. Mi s-a spus ca Beneficiarul ... (vezi toată discuția)
Pfa, daca depasesc venitul estimat cat trebuie sa mai platesc? levaidvd levaidvd Buna ziua! Acum imi doresc sa fac un PFA ca traducator, dar inca nu stiu clar toate lucrurile legate de acest statut. Am aflat ca trebuie sa fixez o ... (vezi toată discuția)