avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... modificarea unilateral a marjei fixe din contract prin ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

modificarea unilateral a marjei fixe din contract prin act aditional

Am primit actul aditional de la banca si am constatat ca DAE se calculeaza functie de Euribor la 3 luni si functie de marja fixa.Problema e ca in contractul initial aveam o marja fixa de 4.85% iar prin actul aditional mi-au crescut marja la 7.225%.E legala schimbarea marjei unilateral de catre banca si daca nu ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: raduallan , utilizator 11:52, 21 Septembrie 2010
diana-iasi a scris:

Am primit actul aditional de la banca si am constatat ca DAE se calculeaza functie de Euribor la 3 luni si functie de marja fixa.Problema e ca in contractul initial aveam o marja fixa de 4.85% iar prin actul aditional mi-au crescut marja la 7.225%.E legala schimbarea marjei unilateral de catre banca si daca nu ce se poate face?este ilegal sa se schimbe marja fixa din contract. trebuie sa ramana maxim 4.85%!
dar e posibil sa ajunga la 7.255% pentru ca asa "isi da acordu'" cerbulescu, in scopul "protejarii" consumatorilor:)) , pentru noua "marja fixa" conform oug 50/2010:

“Pentru contractele de credit aflate in derulare, in care dobanda este compusa din dobanda de referinta a bancii + o marja fixa, suntem de acord :)):)):))ca noua formula de calcul sa includa indicele de referinta aferent valutei in care a fost acordat creditul + o marja fixa, compusa din marja fixa existenta in contractul initial, valabila la data semnarii contractului, si diferenta dintre valoarea dobanzii de referinta si valoarea indicelui de referinta, valabile la 21 iunie 2010”...

[ link extern ]

si pentru treaba asta noi trebuie sa ne plangem subordonatilor lui... ce "solutie" ne-or da aia?!!!:rolleyes::stunned:


Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
ContSters123067, utilizator
Faceti reclamatie la OPC. Daca nu obtineti un raspuns favorabil le faceti plangere penala celor care v-au solutionat reclamatia! In cele din urma dati in judecata banca. Sper ca nu ati semnat actul aditional...
raduallan a scris:

Faceti reclamatie la OPC. Daca nu obtineti un raspuns favorabil le faceti plangere penala celor care v-au solutionat reclamatia! In cele din urma dati in judecata banca. Sper ca nu ati semnat actul aditional...si daca l-ar fi semnat, ce?


OUG 50/2010

Art. 37. - În contractele de credit cu dobândă variabilă se vor aplica
următoarele reguli:
a) dobânda va fi raportată la fluctuaţiile indicilor de referinţă
EURIBOR/ROBOR/LIBOR/rata dobânzii de referinţă a BNR, în funcţie de valuta
creditului, la care creditorul poate adăuga o anumită marjă, fixă pe toată durata
derulării contractului;


... pot partile stabili alta dobanda (mai mare) decat cea reglementata?!:rolleyes: ... sau modifica "marja fixa", reglementata, culmea, ca "fixa pe toata durata derularii contractului"?!:rolleyes:

Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
ContSters123067, utilizator
...scad sansele sa se mai bage opc-ul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 50/2010 marius007 marius007 Ma intereseaza daca banca are voie sa modifice \"marja de eroare\", sau cum ii zice, in momentul aplicarii prezentei ordonante, deoarece conform acestei OUG ... (vezi toată discuția)
Majorea marjelor fixe este sau nu legala? anca_197 anca_197 buna ziua! sunt titulara a doua contracte de credit in lei si in euro la Banca Romaneasca din anul 2008.La contractul in euro dobanda se compune din marja ... (vezi toată discuția)
Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)