buna ziua.sunt inculpat intr-un proces penal,intr-un oras la 800 km departare de mine.as putea sa trimit o scrisoare,pe adresa judecatoriei,semnata,prin care sa chem doi martori la proces?pentru ca nu ma pot deplasa pentru atata pana acolo.ce trebuie sa scrie in cerere si cui o adresez.instantei de fond?mentionez ca e vorba de un recurs,facut de petent.va multumesc.
Daca nu ati solicitat proba cu martori in fata instantei de fond , nu aveti sanse sa fie audiati in fata instantei de recurs; cu atat mai mult ca cat in recurs nu se audiaza martori, decat in cazuri exceptionale. Cazul dvs nu pare a fi unul exceptional.
Incercati insa sa obtineti casarea hotararii recurate si apoi in rejudecare pot sa fie audiati martorii.
Casarea sentintei se obtine cand in motivele de recurs se invoca si se dovedeste ca instanta de fond a pronuntat o hotarare nelegala si netemeinica,pe diferite motive de exemplu : admninistrarea defectuasa a probatoriilor,lipsa de procedura cu partile,neindeplinirea corecta sau omiterea unor acte de procedura obligatorii prin lege,etc..
deci,daca nu sa facut confruntarea,nu s-au audiat martorii(deoarece nu am cerut asta)nici eu nu am fost auidiat,se poate casa sentinta?mentionez ca este vorba de un recurs la un proces de plangere impotriva rezolutilor procurorului de SUP.Instanta de fond,a mentiunut solutia data de procuror,mentionand ca ,deoarece eu nu am solicitat niic,semmentine aceasta solutie.am consultat un avocat care mi-a studiat dosarule si a spus ca probele de la dosarnu au nici o valoare si au nulitate,si sa profit de recurs,problema e ca nu mai am bani sa-mi angjez un avocat.nu stiu ce sa fac.
Apel_recurs
ralu_2008
ce se intampla in cazul unui apel, respectiv al unui recur cand este atacata o hotarare de divort? Se reaudiaza martorii? Se au in vedere faptele petrecute ... (vezi toată discuția)
Martor
ContSters206369
buna --- revin cu o intrebare ---- daca pot sa solicit instantei sa fie citat ca martor in proces . un vecin de parcela . care a vandut o sup de teren ... (vezi toată discuția)