avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... legea interceptariii convorbirilor telefonice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

legea interceptariii convorbirilor telefonice

am primit un sms cu amenintari de la un nr pe care nu il cunosc. am auzit ca incepand cu 20 ianuarie sunt stocate , timp de 6 luni , de catre operatorii de telefonie mobila toate apelurile si sms-urile. Am inteles ca in cazul apelurilor se poate afla si locatia de unde s-a facut apelul ... Dar in cazul sms-ului se poate afla locatia ? sau marca telefonului? va multumesc . respectiva persoana nu mai foloseste cartela si probabil a folosit-o doar pentru sms-uri
Cel mai recent răspuns: Cristian Cosma , Consilier juridic 05:08, 4 Iulie 2010
Locatia se poate afla dar nu in cazul expus de dvs.
Legea nu mai este chiar functionala si chiar daca era tot nu va ajuta.

avocat Claudiu Lascoschi
adica in cazul unui sms nu se poate afla locatia? ( daca respectiva persoana nu mai foloseste cartela ) operatorii sunt obligati sa stocheze si marca telefonului de pe care s-a dat mesajul sau doar reteaua?
Se poate identifica numarul, dar nu si marca telefonului.
Identificarea locului unde se afla persoana se poate face cu ajutorul telefonului.
ce se intelege prin locatie? localitatea sau si adresa exacta?
Locatia unde se afla.
Dar, v-am spus ca nu va ajuta.

Alte discuții în legătură

Bună dimineața - amenințare telefonică, solicitare înregistrare convorbire Vlad Ionut Vlad Ionut Am fost amenințat cu moartea pe telefonul meu mobil,pot solicita înregistrarea convorbirii telefonice de la operatorul de telefonie pentru probă să pot ... (vezi toată discuția)
Apeluri telefon de pe cartela Miha_Ella Miha_Ella Buna ziua, cum ma pot apara de cineva care ma suna in continuu pe telefon din ratiuni de...obsesie, frustrare, amuzamentdeplasat, nu suporta sa fie ... (vezi toată discuția)
Hartuire prin telefon mobil ContSters89182 ContSters89182 Buna. Ce pot face impotriva unui idiot care ma tot suna pe telefonul meu mobil, si debiteaza numai porcarii, agasandu-ma non stop? Am auzit ceva de filtru de ... (vezi toată discuția)