avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinere (udare) satii verzi dintre blocuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinere (udare) satii verzi dintre blocuri

Buna ziua,
Sunt foarte nou pe acest forum. M-am inscris deoarece ma lovesc de o situatie cel putin anormala. iata despre ce este vorba.
Desi pe toate posturile de radio si televiziune se repeta insistent ca Bucurestiul este un oras foarte poluat, una dintre cele mai poluate capitale ale Uniunii Europene si ca un bucurestean nu beneficiaza de o suprafata corespunzatoare de spatiu verde, foarte multi dintre cetatenii acestui oras fac adevarate crize de isterie atunci cand vine vorba de intretinerea spatiilor verzi dintre blocuri.
In aceasta perioada caniculara am udat, in limita timpului liber de care dispun, o parte din spatiul verde alaturat blocului in care locuiesc. Initial am folosit ca sursa de apa una dintre gurile de apa cu care este prevazut blocul (cele care ies direct de la subsol).
Nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca, desi se sufocau de caldura, niste vecini mai mult sau mai putin constienti de valoarea spatiului verde, au inceput sa comenteze ca apa aia este platita de toti si ca ei nu vor sa fie risipita (!!!!!!!) pentru udatul spatiului verde!

As dori sa imi spuneti care sunt reglementarile legale in acest sens deoarece eu, citind OUG 195/2005 am gasit la Capitolul XII, Art. 70: Pentru asigurarea unui mediu de viata sanatos, autoritatile administratiei publice locale precum si, dupa caz, persoanele fizice si juridice au urmatoarele OBLIGATII:
aliniatul i - sa adopte masuri obligatorii, pentru persoanele fizice si juridice cu privire la intretinerea si infrumusetarea cladirilor, curtilor si imprejmuirilor acestora, a spatiilor verzi din curti si dintre cladiri, a arborilor si arbustilor.
Cel mai recent răspuns: Mihai17 , utilizator 01:16, 3 Iulie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
Numai Adunarea Generală poate hotărâ montarea unui contor de apă rece pe ”ţava” comună din ”pemniţă”, cât, când şi cine udă grădina...

Atunci şi numai atunci îi puteţi reproşa şi imputa ”irigatorului” depăşirea cantităţii de apă consumate....
Altfel, vorba lui Maiam: ”Foaie verde ...lobodă..Gura lumii slobodă”
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2007
Mihai17, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa udam gradina fara probleme!!!!!!! sever_daniela sever_daniela este corect sau legal ca pentru apa folosita la udatul plantelor din gradina(din jurul casei) mai mica sau mai mare dupa suprafata fiecaruia sa se calculeze ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti ionescu iulian ionescu iulian Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului. Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta ... (vezi toată discuția)
Anulare aviz de specialitate pentru toaletare/defrisare Aurelian L Aurelian L Buna ziua. Dupa cum spune si titlul, doresc sa aflu in ce moduri se poate anula un aviz de specialitate in baza caruia se executa toaletari/defrisari pe ... (vezi toată discuția)