avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anulare aviz de specialitate pentru toaletare/defrisare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anulare aviz de specialitate pentru toaletare/defrisare

Buna ziua.

Dupa cum spune si titlul, doresc sa aflu in ce moduri se poate anula un aviz de specialitate in baza caruia se executa toaletari/defrisari pe spatiul verde dintre blocuri.

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2019
Aurelian L, utilizator
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 12:53, 16 Aprilie 2019
Cine credeti ca este in masura sa va spuna cum/cine poate anula un aviz de specialitate ? Practic, eu nici nu stiam ca pentru toaletarea / defrisarea pe spatiu verde dintre blocuri, "cineva" emite un aviz de specialitate, dar probabil ca asa este!
Consiliile locale, detinatoarele acestor terenuri (daca discutam de blocurile vechi, care au fost construite pe terenurile cons. local/primarii), au servicii de specialitate - de salubrizare sau intretinere a spatiilor verzi si probabil ca acolo trebuie sa mergeti sa discutati aceasta chestiune.
Va dau un exemplu; la noi, blocurile au o vechime de peste 40 de ani. Pomii plantati atunci au crescut cat China si in unele locuri chiar deranjeaza balcoanele-ferestrele proprietarilor, fapt pentru care conducerea as. prop. apeleaza la primarie in vederea toaletarii acestor pomi. Alti pomi care nu deranjeaza chiar atat de tare, dar sunt periculosi din alt punct de vedere (pericol de rupere si caderi pe autoturisme in caz de furtuni), sunt inspectati de acele servicii ale primariilor si atunci cand este cazul se intervine... Probabil ca se emit niste referate/avize de specialitate in vederea toaletarii/defrisarii acestora, mai ales in ultima perioada cand pentru a taia un pom, trebuiesc atatea aprobari (de la mediu).
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se face prin aviz. Speram ca cineva a mai trecut prin asta si poate sa impartaseasca din experienta sa. In cazul meu (si al multor altora) exista pericolul de a ramane fara pomi. Intr-o capitala extrem de poluata trebuie sa tinem cu dintii de putinul pe care il avem. Iar cei vizati la blocul nostru nu prezinta vreun pericol , decat in inchipuirea unor rezidenti care tot incearca sa ii taie de ani de zile. Alimentata bineinteles de acel polei/inghet de la inceputul anului care a doborat multi pomi in capitala generand paranoia, cand in fapt am avut de-a face cu un proces de selectie natural ce a eliminat arborii fragili si i-a pastrat pe cei rezistenti.Asadar acum stam mai bine decat inainte. Partea ingrijoratoare e ca dupa acest eveniment zeci de mii de oameni incearca sa obtina avize de toaletare sau defrisare punand astfel in pericol viitorul nostru prin reducerea drastica a volumului de oxigen disponibl la nivel local dar si prin scaderea rolului pe care il au copacii in eliminarea poluarii. Asta vreau sa subliniez ca e o situatie diferita fata de trecut cand fiecare isi vedea de ale lui. E un fel de interventie generalizata asupra spatiului verde din oras. Ingrijorator.

In conditiile astea anularea acestui gen de aviz este un subiect de discutie ce merita sa paseasca in prim plan, primind atentia cuvenita.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2019
Aurelian L, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-am trecut prin vreo anulare de aviz si nici n-as incerca vreodata. Dar puteti incerca la emitentul avizului, cel mai probabil primaria.
Un exemplu de aviz al PMB catre PS3 gasiti la [ link extern ]
Gasiti in el referinte catre dispozitiile legale, cititi-le, posibil sa gasiti si regulementul dupa care se dau avizele.
De notat ca avizele pot prevedea si plantarea unor noi arbori daca se toaleteaza/defriseaza semnificativ. Pe de alta parte, nimic nu va impiedica sa cereti aprobare pt plantarea unor arbori tineri indiferent ce scrie in aviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arbori dintre blocuri adrianpaul169 adrianpaul169 buna-ziua,locuiesc intr-un bloc care are in jurul lui cativa arbori care nu deranjeaza pe nimeni,sunt toaletati anual,sunt la distanta rezonabila de bloc;avem ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti ionescu iulian ionescu iulian Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului. Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta ... (vezi toată discuția)
Defrisare nuc ika ika Vreau sa tai un nuc ,problrma e ca am aflat ca e o lege speciala care reglementeaza taierea acestei specii.Nucul se afla in afara gardului care delimiteaza ... (vezi toată discuția)