avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cost proces divort copil minor si partaj-Bucuresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cost proces divort copil minor si partaj-Bucuresti

Imi puteti spune care sunt costurile (aproximativ) unui divort cu copil minor si partaj, fara complicatii (infidelitate, parasirea domiciluilui de catre sot, ambii dorind divortul) - Bucuresti?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:09, 3 Iulie 2010
Avand in vedere ca este vorba si de un copil minor,nu este posibil divortul prin acord.
Insa puteti solicita instantei desfacerea casatoriei din culpa comuna (vina ambilor soti),fara motivarea hotararii.

Taxa de timbru pentru actiunea de divort este de 39 lei+timbru judiciar de 0,3 lei.
Taxa de timbru pentru partaj este de 3% din valoarea masei partajabile.
La toate acestea se adauga si onorariul avocatului.
De acord cu Luiza.
Daca la primul termen de judecata incheiati tranzactie, solicitati restituirea taxei pe partaj de 3%din valoarea masei partajabile.
Sotul a depus cerere motivand "culpa comuna". Sotia vrea cerere reconventionala in care sa schimbe, motivand ca este numai vina sotului (infidelitate si parasirea domiciliului) si sa ceara si partajul. Nu este divort de comun acord in acte, ci spun ca ambii doresc divortul - adica nu lungirea inutila a unui proces care nu are cum sa avantajeze pe vreunul din noi, si mai ales pe copil. Eu tocmai de onarariul avocatului ma interesez, nu de nimicurile gen 'timbru judiciar". Ma intereseaza aproximativ sa stiu la ce suma sa ma astept. Multumesc!
Onorariul avocatului as vrea sa-l stiu, aproximativ. Multumesc pentru raspuns.
Adica, eu am fost la un avocat si mi-a cerut 1300 ron initial, apoi, pe parcursul discutiei, asa, intr-o mica paranteza, a spus ca 1300 + TVA; si nu mi-a placut aceasta, pentru ca un simplu TVA adaugat sumei initiale ( care oricum era mare, dupa parerea mea) imi depaseste posibilitatile financiare. Sotul a spus ca el plateste 1100 RON pentru tot. Ce vreau sa intreb, nu gasesc un avocat priceput si la un onorariu rezonabil, de vreme ce nu avem multe de impartit si vom cadea de acord?

Alte discuții în legătură

Divort crissalex1970 crissalex1970 Buna ziua .Numele meu este Cristina,locuiesc in Constanta.As dori sa stiu cat dureaza un divort ,,costurile lui etc.Mentionez ca nu exista copii minori ... (vezi toată discuția)
Divort culpa comuna cu minor ContSters161228 ContSters161228 Buna ziua am mare nevoie de un sfat. Sotul meu a intentat actiune de divort din culpa comuna si a specificat ca doreste incredintarea copilului la mine ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)