avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale platitor de tva sau neplatitor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

platitor de tva sau neplatitor

Buna.As vrea sa infiintez o societate comerciala si nu stiu cum sa optez,ptr ca am inrebat citva prieteni dar unul imi spune ca e mai bine sa fii platitor de tva altul ca nu este bine.Deci singura lamurire as putea sa o obtin din partea dv-s ca deobicei.
Spre exemplu un magazin are o vinzare zilnica de 1000 Ron care este aici avantajul platitorului de tva si care este avantajul ca neplatitor de tva.
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 13:38, 2 Iulie 2010
Va recomand sa fiti neplatitor de tva;
Daca depasiti plafonul de 35000 euro cifra de afaceri oricum o sa trebuiasca sa treceti obligatoriu la plata tva;
Banuiesc ca dv veti vinde la persoane fizice produsele in general ;
Pt a va putea recupera tva toata marfa trebuie sa intre si sa iasa din firma cu factura,respectiv bon fiscal dupa caz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente contabile pt. i.i. cu norma de venit ginan ginan ce documente contabile ar trebui sa prezint unui control al garzii financiaredaca sunt I.I. cu norma de venit ( in afara de registru specisal la casa de ... (vezi toată discuția)
Avantaje si dezavantaje platitor tva fcostea fcostea Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog cu un raspuns in legatura cu plata/neplata TVA? Ma intereseaza care sunt avantajele si dezvantajele pentru o firma ... (vezi toată discuția)
Necesara casa de marcat? Tudor.M Tudor.M Buna ziua, Sunt nou pe forum si am cateva nelamuriri pentru care va cer ajutorul. Am deschis de curand un P.F.A cod caen 4791 (comercializez suplimente ... (vezi toată discuția)