Exact ce spuneam onorabilului domn avocat.......insa acesta se pripeste in a da solutii!!
Daca cei de la banca inca mai au dosarul inseamna ca nu exista intre banca si firma de recuperari decat un contract de mandat (firma este mandatata -imputernicita - sa recupereze debitul pentru si in numele bancii). Asta inseamna ca nu a fost operata o cesiune, pentru ca daca se intampla asa, banca era OBLIGATA sa predea toate actele, societatii de recuperari debite.....(asta inseamna : contract de credit in original, adeverinta de salariat, cerere de imprumut, copie ci imprumutat, copie ci girant daca este cazul, etc).
Firma de recuperari se ocupa doar de colectarea debitului (ca un serviciu externalizat ) insa tot banca este titularul de creanta!
Cu deosebit respect,
Buna ziua, tuturor utilizatorilor participanti la aceasta discutie :)
interventie moderator
Este foarte interesanta aceasta discutie insa, daca raspunsurile/discutiile se indeparteaza de la intrebarea initiala pusa de catre user sau/si nu aduc nici un plus de valoare discutiei, sunt considerate offtopic si sunt sterse.
[b]@georgecorca. va rog frumos, stergeti din textul postat denumirea societatilor implicate in discutie.In acest forum se discuta ideea si nu persoana juridica/fizica.
Va multumesc tuturor pentru intelegere si colaborare.
Edit 07.07.2010
@georgecor... am observat ca ati editat mesajul dvs., ceea ce nu am inteles, este: de ce nu ati sters denumirea societatilor implicate in discutie!:-/
Buna ziua,
multumesc pt raspuns si pt implicare. E adevarat lipasesc niste elemente pt a putea clarifica situatia.
In primul rand este vorba de o cedare de creante pt ca banca in momentul acesta sustine ca nu mai are contractul si nici o legatura cu mine ca si client. Dar eu platesc lunar foarte multe comisioane bancii, iar banca isi permite ca in functie de EURIBOR sa mareasca dobanda. Trebuie sa mentionez ca eu in momentul de fata nu am nici o zi de intarziere la plata creditului, dar ei, banca sau societatea de recuparari isi permit sa faca modificari la valoarea ratei fara sa avizeze.Rata mea initiala este de 305euro,cel mai eclatant exemplu este luna iunie, cand consultand situatia pe internet aveam o rata de 260 euro, pe data de 1 iulie, cand este scadenta ratei, a devenit 365 euro, cu 60 euro mai mult decat rata initiala. Motivatia nu am aflat-o nici pana acum. pe 2 iulie consultand site-ul am vazut ca rata a devenit din nou 260. Am telefonat in banca si mi s-a spus ca ei nu pot face nimic pt ca eu nu mai au dosarul meu, iar la firma de recuperari nu raspunde nimeni. Nu stiu ce surpriza imi va rezerva luna iulie. Asta este doar ultimul exemplu de abuz pe care ei il fac, de aceea sunt atat de ravoltat si as vrea sa pun capat situatiei. Daca e nevoie mai sunt si alte elemente.
Multumesc, o zi buna !!!
Buna ziua!
Pentru a clarifica situatia dvs va sugerez sa va adresati bancii, in scris,si sa solicitati situatia dosarului dvs, precum si o copie a contractului de cesiune de creanta, daca un asemenea contract de cesiune exista.
In situatia in care banca a cedat creanta sa catre o societate de recuperari, asa cum am scris si mai inainte, exista obligatia bancii(creditor) de a va notifica cu privire la cesiunea de creanta.
Nu trebuie sa uitam si de faptul ca orice cesiune de creanta trebuie sa aibe un pret, in caz contrar o asemenea cesiune ar putea fi considerata nula tocmai pentru lipsa pretului. Pretul ca atare, trebuie platit de cesionar cedentului, respectiv societatea de recuperari trebuie sa plateasca bancii pretul cesiunii.
Numai in acest mod, creanta dvs trece de la banca la societatea de recuperari, care, devenind creditor, va poate solicita plata sumei pe care o datorati initial bancii.
De asemenea, este foarte posibil ca banca sa fi acordat un mandat de reprezentare societatii de recuperari, prin care, imputerniceste societatea sa va contacteze si sa va solicite plata sumelor datorate, dar, ATENTIE, nu in numele societatii de recuperari, ci in numele bancii.
In oricare dintre cele doua situatii, societatea de recuperari trebuie sa precizeze care este calitatea lor in acest raport juridic existent intre banca si dvs, raport nascut prin incheierea contractului de credit.
Av. Mihai Vaduva
eu va intreb decat un singur lucru...ratele unde le achitati?tot la banca?contul mentionat de societatea de recuperari in somatii/notificari coincide cu acel cont in care virati ratele si pana acum?
Ar trebuie sa cereti o dovada a calitatii pe care o au cei de la firma de recuperari...
In rest...sunt de acord cu domnul avocat Mihai Vaduva...chiar daca am avut niste discutii in contradictoriu de la inceput....se pare ca acum suntem pe aceeasi lungime de unda!
In rest...multa bafta!