avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme cu firma de recuperare
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme cu firma de recuperare

Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 luni stau linistita.Anul acesta cardul a expirat dar dobanda era asigurata...avand bani in avans. Mi-am refacut cardul dupa 2 luni. Am pus suma de 400 ron iar cand am vrut sa acceses banii, acestia nu mai erau in cont. Am mers la banca iar acestia mi-au spus ca nu pot accesa banii deoarece orice suma pun se scade din descoperire si pana nu acopar suma nu voi putea beneficia de niciun banut. Sincer m-am bucurat ,chiar ma gandeam ce bine ca in felul acesta scap mai repede. Dupa o luna ma trezesc cu o scrisoare de la o firma de recuperari ca de la suma de 3400(descoperit) mai am 2600 care trebuie achitati urgent in 2 zile ca altfel voi fi executata silit.(de mentionat ca cei de la banca nici nu au mentionat de faptul ca au depus dosarul unei forme de recuperari) Le-am explicat ca nu am aceasta suma de bani si mi-au recomandat sa ajung la suma de sub 2000 ca totul sa fie amiabil iar cand depun banii la banca sa ii depun la ghiseu ca sa am chitante. buuun am mers la banca am mai depus 750 de ron am vb si cu cei de la banca au dat niste telefoane pentru a scapa de firma de recuperari dar nu s-a putut rezolva nimic. ajung acasa ,sun firma de recuperari le dau numarul de referinta de pe chitanta si acestia imi spun ca nu mi-am respectat contractul si ca acestia nu vad nicio suma depusa de mine si ca ar trebui sa ma grabesc ca altfel voi fi executata silit. Merg iar la banca de data asta era alta doamna...care mi-a spus ca nu au ce sa faca si ca eu trb sa platesc cat mai repede asta e singura solutie.
Deci .... eu depun bani ....in 2 saptamani voi depune si restul de 1900 sau cat a mai ramas.... dar ce ma fac cu firma de recuperari? pentru ca acestia zic ca eu nu am depus.... banca si-a luat banii... primesc telefoane si scrisori.... nu mai inteleg nimic.....adica eu platesc.... vreau sa platesc si sa scap si acestia imi spun ca banii nu exista desi banca imi scade din datorie.
Ce este de facut? Cine isi ia banii si cum....
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns...chiar nu mai stiu cum sa procedez si sunt terorizata de telefoane si scrisori
Va multumesc!#-o
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2013
ThisIsIt, utilizator
Dvs platiti datoria cum stiti, incercati sa ajungeti la 0. Trimiteti dovezile si la firma de recuperari (in copie!) si lasati-i sa sune...Daca ajung sa va faca executare silita, aveti motiv de contestatie. NU am inteles un lucru...suma care vi se spune ca trebuie achitata la banca este aceeasi cu suma pe care v-o comunica firma de recuperari??? Adica, vi se cere aceeasi suma, sau firma de recuperari cere mai mult?
Da . Bine punctat. Eu desi pun bani in continuare, firma de recuperari a ramas cu evidenta la suma de 2600 pe cand banca la 1900. Plus ca firma de recuperari mai adauga si dobanzi nesimtite. O sa le trimit si o copie sa vad ce este de facut in continuare.
Multumesc pentru raspuns.
Oricum... firmele acestea de recuperari sunt ceva de groaza...sincer !
...este bine ceea ce v-a recomandat executorul judecatoresc...insa, eu va recomand sa cititi si contractul de descoperire de cont pe care l-ati semnat, sa vedeti exact ce termene au fost stabilite (data scadenta, etc...), banuiesc ca incasati drepturile salariale la acea banca si apoi ati renuntat. Asa cum ati descris situatia mi se pare ca nu a fost respectat contractul.
Fara sa recunoasteti debitul si fara sa refuzati sa il platiti, puteti formula o notificare scrisa adresata firmei de recuperari prin care sa ii notificatii asupra faptului ca aveti dreptul si doriti sa verificati validitatea sumei pe care dvs. o datorati , solicitandu-le sa va raspunda in scris la urmatoarele intrebari :
- Pentru ce fel de servicii/produse datorati aceasta suma de bani ?
- Sa va explice modul in care a fost calculata suma, cu defalcarea debitului principal fata de alte categorii de pretentii financiare cuprinse in totalul indicat de acesta firma;
- Sa va trimita copii ale documentelor in baza carora aceasta firma pretinde ca datorati aceste sume de bani;
- Sa va trimita lista completa a platilor pe care le-ati facut, impreuna cu contractul semnat si graficul de plati, plus un extras complet de cont;
- Sa va demonstreze ca dreptul de a pretinde suma de bani nu este prescris conform legilor romanesti in materie de prescriptie extinctiva;
- Sa va spuna daca firma este creditorul original sau daca a preluat creanta prin cesiune sau subrogatie de la creditorul initial si daca este asa, sa va spuna care este identitatea acestui creditor original;
- Sa va spuna care este numarul lor de inregistrare la ONRC, codul unic de inregistrare si faptul ca au in obiectul de activitate al societatii activitatea de colectare a debitelor;
- Cereti ca toate documentele sa va fie trimise avand mentiunea conform cu originalul si avand semnatura originala si stampila reprezentantilor.
- Precizati-le faptul ca asteptati raspunsul impreuna cu documentele solicitate in termen de 30 de zile de la data primirii notificarii si, de asemenea, notificati-i ca, pana la data la care va vor trimite un raspuns scris insotit de documentele solicitate, nu doriti sa va mai contacteze telefonic, prin e-mail sau in vreo alta forma, in caz contrar urmand sa le cereti daune in Justitie sub acuzatia de hartuire si amenintare nefondata.
- Dupa ce va trimit actele cerute puteti vedea ce optiuni aveti. Nu mai acceptati pareri la telefon ! Solicitati numai comunicari scrise si ce vreti sa comunicati dumneavoastra trimiteti la fel, in scris, semnat si datat.
Inainte de toate, trebuie sa va intreb daca ati primit inscrisuri de la firma de recuperari sau doar ati fost contactata telephonic si v-ati conformat. Apoi, daca ati primit vreun inscris, va sugerez sa le cititi si sa observati daca exista vreunul care atesta faptul ca sunt mandatarii Bancii creditoare....Apoi, daca nu ati primit nimic de la Banca referitor la suma aflata in debit, ca sa fiti convinsa ca faceti o plata valabila si nu veti mai plati nimic in plus, va sfatuiesc sa mergeti la un executor judecatoresc si sa consemnati diferenta de suma pe care o mai datorati Bancii, pe numele acesteia cu mentiunea ca reprezinta diferenta credit descoperire card...In felul acesta veti fi la adapost fata de vulturii recuperatori, dar si de abuzul Bancii....success!

Alte discuții în legătură

Contract cesiune creanta blondadeladrept blondadeladrept As dori sa stiu daca un contract de cesiune creanta autentificat de notar poate fi pus in executare silita impotriva debitorului cedat, ulterior notificarii ... (vezi toată discuția)
Executare silita din partea unui executor judecatoresc diana_sal diana_sal Buna ziua, in urma cu cateva zile am fost instiintata la serviciu de faptul ca s-a dispus din partea unui executor judecatoresc infiintarea unei popriri ... (vezi toată discuția)
Notificare poprire vs contract de cesiune creanță anterior acceptat ContSters162505 ContSters162505 Firma X a acceptat în calitate de debitor cedat prin contractul de cesiune de creanță să plătească datoria pe care o avea către firma Y = cedent, firmei ... (vezi toată discuția)