avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision risc banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision risc banca

ma numesc vlad catalin si am si eu un credit la wolksbank in chf si am comisionul de risc ,as vrea sa stiu daca pot scapa de el ?si cum ?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:52, 13 Iulie 2010
vedeti ca am mai scris si in alte mesaje referitoare la acest comision.
eu am notificat banca si astept raspuns
Conform noului act normativ comisionul de risc nu mai poate fi perceput....Avem insa o problema cu principiul neretroactivitatii legii, in sensul ca O.U.G. nr. 50/2010 se aplica si contractelor semnate inainte de intrarea in vigoare a acesteia. Cu siguranta va fi un adevarat razboi in instanta intre ANPC si banci.
Pentru ca va aflati in situatia asta, va sugerez urmatoarele:
-formulati o cerere in scris catre banca solicitand ca aceasta sa va modifice graficul de rambursare in sensul eliminarii comisionului de risc;
-cu raspunsul bancii (in cazul in care este negativ si mai mult ca sigur va fi astfel) va adresati Comisariatului pentru Protectia Consumatorului din judetul dumneavoastra cu o reclamatie in care solicitati sanctionarea bancii si obligarea la eliminarea comisionului din contract; cu acest raspuns al bancii castigati timp pentru ca astfel este posibil ca cei de la protectia consumatorilor sa va spuna ca bancile au 3 luni pentru a se conforma ordonantei.
Va urez succes!
Deci,nu pot sa dau numele bancii (incepe cu BC.......) m-am interesat si dansii vor percepe in continuare taxarea acelui comision de risc,singurul comision modificat va fi cel aplicat pentru plata anticipata,care variaza intre 0,5-1%....deci nu functioneaza la fel,fiecare banca cu normele lor interne....cu toata OUG 50/2010,chiar nu stie un director de banca aplicabilitatea nefiind aleatorie.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
ContSters124416, utilizator
eu zic ca totusi pentru orice eventualitate notificati banca printr-o adresa la care sa va dea nr de inregistrare si la care sunt obligati sa va dea raspuns in 30 de zile pentru ca mai apoi sa aveti ceva la mana precum ca nu au vrut sa scoata acel comision care considerati ca este abuziv .
apoi cu ordonanta si cu legea protectiei consumatorului faceti plangere la cei de la protectia consumatorului care sunt obligati sa verifice aspectele sesizate de dvs.
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de risc banca ILIE SMARANDACHE ILIE SMARANDACHE Am un imprumut din 2008 unde mi se percepe un comision de risc de 0.22 din suma ramasa de rambursat. Conf. noii ordonante, 50/2010 acest comision mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Eliminare comision de risc din credit ipotecar emilia iuga emilia iuga Am contractat in anul 2008 un credit ipotecar, pe 25 de ani, in franci elvetieni. Cand am studiat contractul de credit si desfasuratorul ratelor am observat ca ... (vezi toată discuția)
Comision de risc rata la credit ela_ralu2006 ela_ralu2006 buna seara. din cate am inteles, de la 01.06 bancile nu mai au dreptul sa pretinda comisionul de risc calculat la soldul creditului. eu am un credit in CHF, ... (vezi toată discuția)