avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Materiale distruse de incendiu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Materiale distruse de incendiu

Buna ziua, la o societate produce incaltaminte, primeste materiale spre prelucrare in regim lohn, a avut loc un incendiu. Societatea avea asigurare dar asiguratorul a refuzat plata asigurarii, astfel s-a deschis un proces. Beneficiarii externi au facturat catre societatea din Romania materialele distruse. Care sunt inregistrarile contabile corecte, avand in vedere ca nu exista inca un verdict in ceea ce priveste plata din partea asiguratorului, respectiv nu putem decide daca cheltuiala este sau nu deductibila la calculul impozitului pe profit?
Ce trebuie facut in cazul in care obtinem o sentinta definitiva pozitiva / negativa? Multumesc
Cel mai recent răspuns: STEFAN ALINA , utilizator 13:36, 6 Iulie 2010
pana la urma , aici este o discutie pe un forum .Nici o opinie exprimata aici nu este obligatoriu a fi insusita.
Noi am argumentat cu text de lege punctul nostru de vedere .
Persoana care sustine ca ar putea fi vorba de ch.nedeductibila ar trebui sa faca la fel , pentru ca baza unui rationament profesional in materie fiscala o constituie textul codului fiscal.

Aveti dreptate va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadere din gestiune produse expirate Cristina_Vladut Cristina_Vladut Este vorba despre o societate, care are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul de produse farmaceutice (o farmacie) si care se confrunta periodic (avand ... (vezi toată discuția)
Proces verbal casare me.elena me.elena Buna Am si eu o problema.La firma unde lucrez s-a intocmit un proces verbal de casare pentru niste marfuri care au fost inudate si nu s-au mai putut ... (vezi toată discuția)
Descarcare de gestiune iordan nicoleta iordan nicoleta va rog sa ma ajutati intr-o problema ,lucrez la o firma care in luna iunie a avut o paguba la marfa de 40% datorita unui incendiu,contabila nu a descarcat ... (vezi toată discuția)