avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

buna ziua..am j eu un prieten care cazieru lui este curat nu mai are antecedente,a furat de la un peco 210 litri d motorina,la prins marfa sa recuperat patronu de la peco si-a retras plangerea dar a ramas fapta,la judecat si ia dat arest preventiv 29 de zile,ce se va intampla avocatu lui a facut recurs deoarece ia luat declaratie politia fara avocat din oficiu primul recurs sa respins iar acu vrea sai faca cerere pt eliberare si sa faca din nou recurs ce sanse are ,dat fiind ca are cazieru curat?i va mari mandatu ?ce se va intampla?pana sa il prinda a mai luat de la un peco si nu la prins ...a recunoscut fapta si regreta ....tinand cont ca nu a fost suma mare ce se va intampla?dar chestia e ca a folosit si numere false...multumesc
Cel mai recent răspuns: acesia , utilizator 14:00, 3 Iulie 2010
Retragerea plangerii nu inlatura raspunderea penala .
Amicul dvs raspunde ptr furt calificat in concurs cu punerea in circulatie a unui autovehicul cu numere false .
Mandatul de arestare preventiva se poate prelungi , daca sunt probe ca acesta constituie un pericol ptr ordinea publica .
In functie de actele dosarului , avocatul dumnealui poate aprecia cel mai bine , daca are sanse sa i se admita cererea de eliberare provizorie sub control judiciar si sa fie cercetat in stare de libertate
da da fapta nu e asa grava ar putea sa il cerceteze in stare de libertate asa cred eu....pentru ca are cazieru curat
cand la luat i sa s-a intocmit dosar penal conf.art.208, 209 din C.P. si art.85, alin.2 din O.U.G.195/'02 R...dar prima data la tinut la sectie i-a luat declaratie fara avocat din oficiu fara nimic si avocatu care si la angajat acum a dovedid in fata instantei ca nu a avut avocat din oficiu.....cred ca nu e o fapta destul d grava find si prima abatere ...ii va da cu suspendare sau poate sa il aresteze?
din punctul dvs de vedere care clar este subiectiv , infractiunea nu pare a foarte grava insa tinand cont ca nu a sustras o singura data si ca a si folosit o masina cu numere false presupune o pregatire minutioasa a savarsirii infractiunilor si atunci lucrurile nu par a fi de partea prietenului dvs.
functie de circumstantele atenuante de care avocatul se poate folosi poate sa ceara inlocuirea masurii arestarii preventive cu obligatia de a nu parasi localitatea sau sa ceara liberare provizorie sub control judiciar.
sanse sa primeasca o condamnare cu suspendare poate primi insa depinde de foarte multe lucruri.
de ce lucruri depinde?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat ContSters302467 ContSters302467 Buna ziua, O sa trec direct la subiect.Iubitul meu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru furt calificat impreuna cu alte 4 persoane.Au fost prinsi ... (vezi toată discuția)
Talharie la prima abatere adysilviu30 adysilviu30 Buna seara, am un prieten care a facut o fapta care nu ii sta in fire. Ia luat telefonul unei fete, prejudiciu care s-a recuperat tocmai de la cel care i la ... (vezi toată discuția)
Eliberare arest preventv roberto3 roberto3 Buna ziua! Ar avea sanse un inculpat arestat preventiv sa fie judecat in libertate daca este recidivist sau nici nu se pune problema sa fie eliberat? Care ar ... (vezi toată discuția)