avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu pentru studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu pentru studii

Se acordă concediu pentru studii plătit în sistemul bugetar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:21, 4 Iulie 2010
marabirta a scris:

Se acordă concediu pentru studii plătit în sistemul bugetar?



Nu cred ca in sistemul bugetar se acorda concediul pentru studii platit.
numai daca te trimite unitatea
irinaelenaboboc a scris:

numai daca te trimite unitatea


1. În cazul în care participarea la cursurile sau stagiile de formare profesională este iniţiată de angajator, toate cheltuielile ocazionate de această participare sunt suportate de către acesta.

2. În cazul în care salariatul este cel care are iniţiativa participării la o formă de pregătire profesională cu scoatere din activitate, angajatorul va analiza solicitarea salariatului, împreună cu sindicatul sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor.
In acest caz, angajatorul va decide cu privire la condiţiile în care va permite salariatului participarea la forma de pregătire profesională, inclusiv dacă va suporta în totalitate sau în parte costul ocazionat de aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru studii-care este legislatia in vigoare? ema.1 ema.1 Buna seara!Am si eu o intrebare referitoare la concediul pentru studii. Angajatorul meu mi-a aprobat, in scris, la data inscrierii in programul de pregatire , ... (vezi toată discuția)
Cine plateste taxa pentru atestatul profesional soferul sau patronul ? iulianalexandru19 iulianalexandru19 sunt conducator de autovehicul 6.5 tone (masa maxima autorizata) si doresc sa ma informeze si pe mine cineva in cunostinta de cauza cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Program de lucru redus la 6 ore pe zi pentru pregatire profesionala, fara reducerea salariului ema.1 ema.1 Buna ziua. Doresc sa solicit angajatorului meu reducerea programului de lucru la 6 ore pe zi, fara reducerea salariului, in conditiile in care particip la un ... (vezi toată discuția)