avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de vizita tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de vizita tata

In urma divortului ex-ul a obtinut un anumit program de vizitare care il nemultumeste. Deoarece casa in care am locuit este doar pe numele lui, eu cu copiii am fost nevoiti sa parasim locuinta. El vrea ca sa ma duc la tribunal si sa obtin un alt program de vizitare al copiilor, in care el are acces permanent la copii. Daca ii aduc acest program modificat, el " se va gandi" sa le cumpere copiilor un apartament. Intrebarea este daca se poate modifica acest program ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:24, 4 Iulie 2010
Multumesc de raspuns. Problema e ca nu eu am cerut programul de vizitare, ci ex-ul. Eu am vrut sa se dezvolte o relatie normala intre copii si tatal lor, sa nu fie legata de un program , mai ales ca el nu este niciodata punctual. Si azi ar fi trebuit sa se intalneasca cu ele, dar are telefonul inchis. Eu imi doresc o comunicare cu el, dar el nu este capabil sa aiba un dialog, ci doar monologul lui sa primeze, monolog din care reiese ca eu port toata vina esecului. Nu conteaza ca fetele sufera,ca au fost alungate de violenta psihica si fizica a tatalui din caminul lor.
Am fost la Autoritatea Tutelara sa ii rog sa se autosesizeze in privinta anchetei sociale desfasurate in cadrul procesului de divort. Atunci ex-ul a promis ca noi putem ramane in casa , ca el va pleca. Mai ales ca in ultimii doi ani ai casniciei noastre a inceput constructia unei case si a unei familii paralele. Binenteles ca asta nu a recunoscut. :( Nu au ce sa faca , asta a fost raspunsul. Totusi au fost niste audieri oficiale, si tot ce a declarat acolo s-au dovedit a fi minciuni, de ce nu conteaza? Nici Protectia copilului nu are cum sa ne ajute.
Eu nu ma opun sa aiba o relatie cu fetele, dar el mereu cere ceva in schimb.... acum vrea sa ii schimb programul de vizita ca el sa inceapa sa se gandeasca la un camin pentru fete. Daca rezolv asta o sa vrea altceva, si tot asa.... acum conditioneaza plata pensiei alimentare de numarul de telefoane pe care le primeste de la copii in timpul acelei luni. Am crezut ca divortul ne va linisti, dar e mai rau ca inainte.
Eu am inteles cine a cerut programul de vizitare.
Divortul in general nu rezolva problemele...daca exista si copii minori...
Daca nu va opuneri la vizite mai asteptati si apoi mergeti sa consultati un avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
@adria3asmel,
Dv doriti de fapt, sa aveti certitudinea ca tatal fetelor va cumpara acestora un apartament…
Fostul sot pretinde sa introduceti dv in instanta o cerere prin care sa cereti ca el sa aiba acces “nelimitat” la copii… O asemenea cerere trebuie sa faca cel care nu e multumit de ceea ce are in prezent.
In plus, accesul “nelimitat” il poate avea si fara instanta… E suficient sa vina si dv sa nu va impotriviti…
Certitudinea ca acel barbat va cumpara un apartament pt fete o puteti avea in momentul in care el are un asemenea contract de cumparare semnat si imobilul intabulat pe numele fetelor.

Chiar daca mergeti “sa rezolvati aceasta chestiune” nu o veti rezolva singura! Sa zicem ca va este aprobata cererea prin care cereti ca fostul sot sa isi vada copiii cand vrea el angajandu-se sa asigure acestora o locuinta – tot va fi chemat in fatza instantei!
E o aiureala! E chiar asa… “ingust” la minte?

Casa cumparata cu 2 luni inainte de casatorie se considera bun propriu al sotului… Totusi, dv, pentru contributia financiara pe care ati avut-o in timpul casatoriei probabil ca ati primit de la el ceva bani (ar fi trebuit sa primiti, cu ocazia partajului) – chiar daca nu jumatate din valoare.
Casa “pe numele mamei lui” este considerata a fi a acesteia…

@adria3asmel a scris:
Eu nu ma opun sa aiba o relatie cu fetele, dar el mereu cere ceva in schimb....

Ceea ce ati scris e… non-sens! Cum sa ceara ceva in schimb daca ii permiteti sa-si vada copiii cand doreste? Sau… el zice ceva de genul: “vin sa-mi vad copiii numai daca tu faci una sau alta”? Ar fi aiurea! Ar fi o… prea mare dovada de… lipsa acuta de creier sa faca asa ceva – ce interes ar avea?

@adria3asmel a scris:
acum conditioneaza plata pensiei alimentare de numarul de telefoane pe care le primeste de la copii in timpul acelei luni

Alta dovada de... lipsa acuta! In acest caz ii puteti spune sa plateasca el abonamentul la telefon – asta asa, ca fapt divers! Ii puteti spune ca n-are decat sa nu plateasca pensia si il veti chema in judecata pt ca-si neglijeaza obligatiile impuse prin hotararea judecatoreasca.

Acum, ca tot am scris asa mult: care e de fapt problema? Pentru ca ceea ce scrieti e perfect in contradictie nu doar cu dispozitiile legale in materie dar si cu logica!

Later edit:
Am descoperit care e problema:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2010
trope_doi, utilizator
A avut accese de violenta din cauza acestora am plecat impreuna cu fetitele in chirie.
M-am gandit in primul rand la siguranta noastra fizica si psihica. Am primit amenintari cu moartea , atat eu cat si parintii mei. Am depus plangere la procuratura, am fost la politie. Dupa ce a fost chemat la Politie si a recunoscut tot ce a facut si a promis ca se potoleste, am crezut ca vom putea dialoga. Am respectat programul de vizitare, dar in momentul in care fetele au aflat de copilul din flori pe care il are au refuzat sa il mai vada. Bineinteles a fost vina mea, ca eu le manipulez.
Cand ne urmarea pe strada si ne agresa binenteles ca nu vroiau sa il vada.
Dupa ce s-a mai linistit , au inceput din nou sa se intalneasca , dar pe mine ca si mama a fetelor si tutore ma ignora.Nu ma suna sa ma intrebe daca nu avem alt program, el le impune fetelor programul. Chiar daca el are o familie paralela, spune ca eu mi-am batut joc de casnicie.
Acum i-a venit ideea asta cu tribunalul. Mereu trebuie sa aiba dreptate si sa manipuleze tot ce prinde.
Dreptatea este ceva relativ.
Se pot incheia acte juridice care observ ca le ignorati.

Fara sa va intelegeti cumva, daca se poate ,lucrurile vor ramane neschimbate...
Dar, daca dvs. nu va pasa ... cui sa ii pese...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitarea minorilor in timpul divortului valylie valylie Buna ziua!!Sant in divort cu sotia mea ,avem 2 fetite impreuna de 7 si 8 ani.Cu toatea ca de cand am intentat divort am platit pensie alimentara cam cit ar ... (vezi toată discuția)
Unde sa ma adresez gradu39 gradu39 va rog sa ma sfatuiti ce sa fac an urma cu 3 saptamani sotia mea a plecat de acasa cu unul din cei doi copii fara sa stiu nimic de ea am fost la politie am ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor glucyana glucyana As vrea sa ma consult cu dv. intr-o problema, care ma framanta de ceva vreme. Am divortat anul acesta in aprilie, avem un baietel de 2 ani si 10 luni. Fostul ... (vezi toată discuția)