Buna ziua am urmatoarea situatie: Am inchiriat un spatiu de la o persoana fizica cu destinatia pct lucru firma. S-a intocmit contract s-a inregistrat la finante. Acum vrem sa reziliem contractuldar avem probleme cu proprietarul astfel: la contractare am cerut acordul lor (verbal) de a modifica spatiul pt activitatea desfasurata, respectiv am desfiintat o chiuveta, etc acum proprietarul doreste sa investim din nou sa refacem spatiul cum a fost, desi la unele modificari ei au insistat sa le facem. In contract s-a specificat ca aceste cheltuieli de renovare si modernizare le suporta chiriasul fara pretentii de restituire a banilor investiti dar nu s-a specificat nimic ca va trebui sa rearanjam cum a fost. Totusi este o fraza care imi da batai de cap si suna cam asa: "in conformitate cu prevederile legale, chiriasul se va comporta ca un bun gospodar, sa protejeze prin toate mijloacele spatiul, iar toate stricaciunile din culpa, sa fie remediate direct sau prin proprietar, suportand cheltuielile lucrarilor" Pot fi considerate aceste lucari de renovare si modificare a spatiului stricaciuni, avand in vedere ca nu avem un acord in scris al proprietarului privind efectuarea lor? Societatea se va dizolva (este vorba de o intreprindere individuala) chiria si toate utilitatile au fost achitate la zi si au fost reziliate toate contractele cu colaboratorii. Mentionez ca aici era doar un punct de lucru. Va multumesc
Renovare sediu
miricadana
pentru renovare sediu (gresie, usi, parchet, vopsit, mobila, frigider, cuptor, hota) cum se inregistreaza pe contul 6028, 604 sau toata valoarea pe 611.
Si ... (vezi toată discuția)