avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru

Am cumparat un teren in 2005 in Bolintin Deal am obtinut intabularea cadastrul si am platit topograf pt. Ridicarea topografica . Apoi am obtinut apronarea de constructie , am tras curent si am facut put pe teren dar cand sa ma apuc de constructie am fost chemat la primarie si am fost anuntat ca exista o suprapunere care este usor de remediat , s-au refacut cadastrele de catre primarie solicitandumi o declaratie ca sunt de acord sa ma mut pe noul amplasament care este cu 12 metrii Mai la vest . Am pierdut putul si curentul fiind tras subteran. Am construit casa la rosu in 2008 si apoi am fost contactat de primarie ca este o noua problema , de fapt se pare ca primul cadastru ar fi corect . Situatia este clara pt. Mine eu aveam vecin spre vest 2 parcele una de 19 deschidere si Alta de 20 iar cel cu 20 deschidere avea Alta parcela de 7 metrii Mai la est . Primarul si cadastristul au vrut sa mute pe cel cu 19 metrii din partea de vest in partea de est si sa-i alipeasca 7 metrii celuilant . Dar din cauza suprafetelor si a geometriei terenurilor nu a iesit nine si proprietara terenului de 19 metrii a depus plangere de Tulburare de posesie . Eu am asteptat pt. Ca primaria Sistine ca se va rezolva dar casa mea se deterioreaza fiind neterminata si am depus autorizatia de constructie la primarie pt prelungire si ma tot amana pe motiv ca sunt probleme . Eu am stopat constructia din cauza lor. Mentionez ca inainte de a muta locatia constructiei am fost la Oficiul de Cadastru Giurgiu si am stat de vorba cu inginerul cadastrist si cu directoarea care m- au sfatuit sa accept mutarea cu 12 m catre vest pt rezolvarea problemei




Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 11:11, 4 Iulie 2010
Situatia este complexa, avand mai multe aspecte:
A.
Cred ca e bine ca pe baza documentatiei cadastrale ce o aveti deja intocmita sa chemati in instanta, in actiune de "granituire" toti vecinii proprietatii Dvs., inclusiv Primaria, ca intervenient fortat (pentru ai fi opozabila sentinta).
Astfel se poate clarifica si "fixa" dreptul Dvs. de proprietate.
B.
Puteti chema in instanta Primaria si pe vecinul care s-a "imbogatit" cu lucrarile Dvs. de constructie, pentru a va despagubi si a va repara pierderile/daunele suferite prin "mutarea" terenului.
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2010
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere cadastru gs2005 gs2005 Buna ziua, Posed un teren din 2003. Anul trecut am masurat si pus stalpi mici la colturi. In primavara 2007 am vazut pe teren ca unii stalpi au disparut si ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren looly looly Buna ziua. Anul trecut in decembrie am cumparat un teren.Am primit cadastru ,intabulare. De curand am fost sa fac trasarea terenului,conform cu ... (vezi toată discuția)
Am construit o casa si acum am aflat ca se suprapun cadastrele florinseni florinseni Am cumparat un teren , apoi am facut toate demersurile necesare si am obtinut autorizatia de constructie , am facut put , am tras curent pe teren si cand sa ... (vezi toată discuția)