avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprapunere teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprapunere teren

Buna ziua.

Anul trecut in decembrie am cumparat un teren.Am primit cadastru ,intabulare.
De curand am fost sa fac trasarea terenului,conform cu coordonatele dupa cadastru.
Spre stupoarea mea,terenul nu se afla unde il stiam eu,ci la vreo 10m in stanga.Am pus topograful sa verifice inca o data pe GPS coordonatele pentru ca intrasem pe terenul vecin,care era la fel neingradit.
L-am sunat pe cel care mi-a vandut,mi-a zis ca daca asa arata GPS-ul atunci ala e terenul si ca nici el nu stia unde e exact pentru ca el il luase initial de la altcineva ca sa construiasca si sa vanda.Si ca e posibil sa fie gresit pozitionate parcelele vecine din cauza sistemelor de masuratoare vechi.
Eu acum daca am cadastru si intabulare cu coordonatele care imi arata ca acela e terenul,iar un satean vine si spune ca nu e acela terenul meu,ca al meu e mai spre dreapta ,fiindca acolo e al lui?Nu am vazut cadastru terenurilor vecine si nici nu stiu daca voi avea ocazia.
La primarie se pot rezolva aceste probleme care apar din cauza noilor sisteme de coordonare(gps,satelit etc.) si cele vechi(pasi,pari etc)?Sau care e solutia?Vreau sa rezolv o data sa stiu daca iau terenul din acte sau celalalt?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: looly , utilizator 16:38, 9 Iulie 2013
Problema o rezolva un cadastrist care va poate intocmi o documentatie cadastrala de actualizare informatii cadastrale, respectiv de coordonate. Luati legatura cu o persoana autorizata si, in baza vechii documentatii, va va efectua o schita corecta, identificand si coordonatele corecte ale terenului.
Am fost azi la primarie si am vb. impreuna cu vecinii terenului despre problema.De acolo mi-au zis ca am dreptate daca am actele cum ca in cadastru,intabulare,urbanism spune ca acela e terenul meu,pai acela este.Si domnilor le-au cerut cadastrul,pe care nu il au.Le-au zis sa il faca si dansii ca sa vada ca trebuie sa se mute cativa metrii in stanga,pentru ei nu ar fi o mare problema nu au nicio constructie sau gard,doar vie si porumb.Dar sustin ca nici morti nu se muta de acolo,ca ei au terenul dinaintea mea.Eu ii inteleg,dar daca asa spun coordonatele si masuratoarea de acum,nu e vina mea.Nu stiu cum sa ii conving...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 intabulari pe un teren pacool pacool Buna ziua, Am achizitionat acum 2 ani doua parcele de teren intabulate in doua numere de top diferite. Acum o luna am reusit de iau legatura cu vecinul care ... (vezi toată discuția)
Cadastru pe teren gresit? nobo nobo Buna ziua, Am si eu nevoie de o parere legat de o situatie. In urma cu mai bine de 10 ani, am cumparat o casa si o portiune de teren intr-un sat din ... (vezi toată discuția)
Modificare carte funciara marcela  zidaru marcela zidaru As dori sa stiu cum se poate modifica o cf a vecinului al carui teren se suprapune partial cu al meu pt care am in lucru o cf ce imi garanteaza doar suprafata ... (vezi toată discuția)