avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare pe BO avalizat in fals
Discuție deschisă în Executare silită

Executare pe BO avalizat in fals

Buna ziua,

Sintem intr-o situatie stupefianta.
In octombrie 2007, tatal meu "biologic si atit" a avalizat in fals un BO in numele mamei ce constituia garantie pentru o linie de credit luata de firma lui.
Mai mult decit atit, a semnat-o in fals pe mama si pe Actul Aditional la Contractul de Credit prin care se prelungea linia de credit si se aducea drept garantie suplimentara respectivul BO.
Deoarece in octombrie 2007 mama era divortata de 8 luni definitiv si irevocabil si isi si schimbase C.I-ul si numele, nu avea cum sa apara cu numele vechi si datele vechi in Actul Aditional pomenit mai sus, asa cum apare.
BO-ul in alb stipulat "fara protest" nici macar nu avea numele ei trecut la Avalist asa cum e normal, ci doar o semnatura in fals.
In fapt, gunoiul uman cu pretentii de tata, a mai semnat in fals si alti membrii ai familiei pe alte Contract de Credit la alte banci. Modul lui de operare era coruperea managerului de sucursala, platindu-l cu banii din credit, pentru a inchide ochii la manevrele lui penale. Poate pare incredibil insa va rog sa ma credeti ca e cit se poate de real!

Mama a depus plingere penala de curind, cind a aflat, insa banca a cerut deja invuciintarea inceperii executarii pe BO-ul fals, desi stie ca e fals. S-au facut sesizari la banca, s-a discutat cu membrii din conducere, se vede clar ca semnatura e un fals, insa banca, pentru ca a iesit in pierdere, continua executarea pe acel fals cu buna stiinta desi oficial zica ca se pronunte organele competente.

Problema mea: Pina se da inceperea urmaririi penale, ceea ce poate dura mai multe luni, banca poate vinde toate proprietarile mamei.
Contestatia la executare e destul de imposibila dat fiind ca nu putem plati cautinea pentru o suma foarte mare si sint mai multe proprietati deci mai multe cautiuni.
Cum putem impiedica executarea sau urgenta inceperea urmarii penale?

Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 17:19, 4 Iulie 2010
audienta la procurorul ce instrumenteaza dosarul si la prim procurorul parchetului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire ipoteca cu semnatura in fals. banca zice ca e ok!!! Ahile75 Ahile75 Acum 2 ani mama a semnat un contrat de garantie pentru un imobil detinut impreuna cu sotul, la un imprumut cu durata de 1 an, contractat de firma ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)