avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomniat pe blog
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomniat pe blog

De cateva saptamani un individ ma calomniaza sistematic pe blog-ul sau personal. As dori sa stiu daca exista posibilitatea sa ma apar PENAL/CIVIL. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:28, 7 Iulie 2010
La cati nebuni exista cred ca deranjul ar fi prea mare...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

La cati nebuni exista cred ca deranjul ar fi prea mare...


???

Daca puteti dovedi cele relatate ,cu probatorii,aveti posibilitatea sa formulati plangere penala impotriva respectivei persoane pentru calomnie,conform art.206 c.pen,la politia competenta teritorial domiciliului dvs
Si nu se va intampla nimic deosebit...sub aspect penal...
Asta daca se va dovedi ca este vorba de o persoana determinata in mod cert...
Multumesc pt raspuns. Vin sa completez caci n-am vrut sa obosesc... :) Ce pot dovedi:
-Blog-ul cu pricina are un limbaj murdar
-cu 2 luni in urma respectivul scria bine de mine
-acum din motive de el cunoscute (probabil ca am un produs web care il concureaza) ma face "prost si mizarabil"
- in plus spune ca scriu cand sunt beat (eu nefiind bautor) - asta cu ceva luni in urma cand hotarasem sa-l las in pace fiindca, asa cum spuneti dumneavoastra "La cati nebuni exista cred ca deranjul ar fi prea mare... "
Ca garnituri foloseste sute de epitete si atribute pe care, intr-adevar ;le pot considera pamflet desi nu se mentioneaza undeva ca respectivul blog contine texte-pamflet.
Daca as fi beat, [prost si mizerabil stiu ca expunerea unei fapte care, chiar daca ar fi adevarate, de natura sa aduca atingere imaginii mele p[ublice... se pedepseste. Cepot sa fac
Ma gandeam la 2 actiuni: 1. Insulta proband insulta 2. calomnia si sa ma constitui si parte civila.
Detin de 1an si 6 luni o pagina de internet inc are scriu stiri despre o comunitate locala din care face parte si el, autorul insultelor
Ce anume ma deranjeaza e ca in mod intentionat pune numele meu intreg acolo. pe internet ramane. Deci ar putea ramana o insulta ani buni pe net. Cum evaluarile se fac si cu date din net...

Alte discuții în legătură

Calomnia prin presa Mihaita Catalin Mihaita Catalin Daca in presa se publica articole despre un primar de oras (ca persoana publica nu ca persoana fizica) ca a facut.... , a refacut...., a inlesnit semnarea unor ... (vezi toată discuția)
Actiune in interdictie neprobata impotriva mea eusaisapte eusaisapte A introdus o actiune in interdictie neprobata imoptriva mea, adica trebuia sa faca dovada ca sunt alienat mintal, ceea ce reiese ca e reclamantul dupa cum ... (vezi toată discuția)
Pot arunca cu noroi printr-un site? gotic gotic Ideea este relativ simpla si cred ca sau lovit de ea multi oameni, am fost intr-un restaurant cu niste prieteni si a fost ingrozitor din mai multe puncte de ... (vezi toată discuția)