avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor de mormantare !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor de mormantare !

Buna ziua....a murit un unchi de al meu....m-am ocupat de inmormantarea lui , spuneti-mi daca primesc ajutor de mormantare, el a lucrat pana inainte cu 5 zile de a muri....unde ar trebui sa ma adresez? si cu ce acte?...Va multumesc !:sorry:
Cel mai recent răspuns: Angela Tatu , Consilier juridic 16:37, 5 Iulie 2010
Actele necesare pentru solicitarea ajutorului de deces sunt următoarele: cerere tip pentru persoanele asigurate cu contract sau declaraţie de asigurare sau cerere pentru plata ajutorului de deces pentru pensionari; certificat de deces în original şi copie; actul de identitate al solicitantului în original şi copie; acte de stare civilă ale solicitantului din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul sau, după caz, actul care atestă calitatea de moştenitor, tutore sau curator – original şi copie; actul din care să rezulte că s-au suportat cheltuieli ocazionate de deces.
Acest tip de ajutor este suportat integral din bugetul asigurărilor sociale de stat, cuantumul ajutorului în cazul decesului unui membru al familiei fiind jumătate din valoarea ajutorului cuvenit unui asigurat sau pensionar.Pentru 2010 ajutorul de inmormantare este de 1836 lei. Se ridica de la Casa de Pensii de care a apartinut decedatul
Plus declaratie notariala ca l-ati avut in intretinere si ati suportat cheltuielile de inmormantare.
Va multumesc de ajutor !...eram in dilema imi spunea cineva ca numai pensionarii iau acest ajutor, si unchiul meu lucra avea 55 ani!
Pai atunci se schimba situatia. Am crezut ca unchiul dumneavoastra era pensionar. Mai mult de un ajutor de deces de la ultimul loc de munca al unchiului dumneavoastra nu puteti beneficia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces dorderacu dorderacu ce acte trebuie pt ajutor de inmormantare, unde se depun , cat dureaza, cati bani se dau? (vezi toată discuția)
Ajutor pentru inmormantare - urmas veteran de razboi deeutza4miky deeutza4miky am si eu o intrebare... bunica mea in varsta de 83 de ani a decedat acum 4 zile! este urmasa de veteran de razboi luand toate pensie de urmas de veteran si ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces manuela costin manuela costin tatal meu a fost pensionar militar (penetenciar) ,as vrea sa stiu de unde sa ne adresam pentru un ajutor de inmormantare. multumesc. (vezi toată discuția)