Niciodata nu as putea sa iti aduc un argument juridic pentru logica ta, pt. ca nu o inteleg.
Explica putin ce inseamna act de administrare de dispozitie si de conservare.
Din cate imi amintesc eu , din anul I , in raport de importanta lor actele juridice pot fi: de adminstrare,de conservare si de dispozitie.
Actul de conservare este acela prin care se preintampina pierderea unui dr.subiectiv civil,de ex.intreruperea unei prescriptii,inscrierea unei ipoteci,etc.
Actul de administrare este acela prin care se urmareste sa se realizeze o normala punere in valoare a bunului,sau a unui patimoniu, de ex. culegerea fructelor, locatiunea unui bun.etc.
Actul de dispozitie este acela care are drept rezultat iesirea din patrimoniu a unui drept, de ex.vanzarea, donatia,constituirea unei ipoteci,etc.
Cele trei categorii de acte juridice au regim diferit. Asa ca lasa exceptiile.Te folosesti de exceptiile acestea pt. a incerca sa combati anumite chestii general valabile si destul de clare.Cel putin Gavril a explicat super limpede si pe intelesul tuturor.;)
Parerea mea. Fara suparare, ca esti cam sensibila, eu am glumit cu palaria.
Vezi ca actele de administrare pot fi si de dispozitie si de conservare. Inchirierea unui imobil pe 10 ani e act civil de administrare de dispozitie in dreptul nostru.
Act de administrare si act de dispozitie nu sunt neaparat antonime.
Si alina, scot palaria daca scoti si tu un argument logic juridic... ce zici? Ne intelegem?