avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cerere admitere a creantelor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cerere admitere a creantelor

Daca aveti amabilitatea sa imi mai clarificati cateva nelamuriri:
-unde se achita acea taxa judiciara de timbru (120 lei)?si daca ea poate fi considerata creanta pentru a fi trecuta in acea cerere de inscriere a creantelor in tabelul preliminar?
-care este modalitatea de trimitere a cererii insotita de anexe?prin posta(recomandat) sau curierat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 15:41, 5 Iulie 2010
taxa de timbru se achita la administratia financiara, iar cererea si documentele justificative, inclusiv taxa de timbru si timbru judiciar in original, se expediaza prin posta prin confirmarea primirii de instanta de judecata sau curier cu confirmarea primirii.
Taxa se achita la Trezoreria sau CEC -ul de la sediul dumneavoastra. Cu privire la modalitatea de trimitere puteti trimite prin orice mijoace care face dovada primirii.
taxa de timbru se achita la administratia financiara din localitatea creditorului(braila) sau din localitatea in care se afla procesul pe rol (bucuresti)?
Potrivit art.19 din Legea nr.146/1997 privind taxele judiciare de timbru, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.276/2009, taxele judiciare de timbru, precum şi sumele provenite din impozitele încasate din onorariile avocaţilor, ale notarilor publici şi ale executorilor judecătoreşti se plătesc în numerar, prin virament sau în sistem on-line, în contul bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază îşi are domiciliul sau, după caz, sediul fiscal debitorul.
Actualmente, puteti face plata in numerar la Directia Taxe si Impozite Locale sau prin virament in contul de trezorerie al DITL.

Cu stima,

Luisa Mitroi





Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxelor judiciare de timbru Georgeta Anghel (Rusu) Georgeta Anghel (Rusu) Aduc in discutie pe aceasta cale problema platii taxelor judiciare de timbru, avand in vedere modificarea Legii 146/1997 prevazuta de Legea 276/2009 Pct ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru penelopa1 penelopa1 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti unde achit taxa judiciara de timbru in cazul cand eu locuiesc in Focsani si am deschis actiunea de succesiune pentru un ... (vezi toată discuția)
Tribunalul bucuresti/ unde taxa de timbru ? calin_andrei calin_andrei Salut, Dosarul este la Tribunalul Bucuresti, reclamanta are sediul in alt oras; unde pot sa platesc taxa de timbru in Bucuresti? La ceva taxe locale? Si ... (vezi toată discuția)