avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa judiciara de timbru

Buna seara!

Va rog sa-mi spuneti unde achit taxa judiciara de timbru in cazul cand eu locuiesc in Focsani si am deschis actiunea de succesiune pentru un apartament aflat in sectorul 4 din Bucuresti.
Actiunea judecatoareasca se desfasoara la Judecatoria sectorului 4 Bucuresti.
taxa este de 3200 lei si nu stiu exact unde trebuie sa o platesc.
Cel mai recent răspuns: penelopa1 , utilizator 23:11, 1 Iunie 2010
la primaria sau trezoreria de domiciliu.
La Administratia financiara de la domiciliul dv. ;)
Legea 146/1997-taxe judiciare de timbru:
"Art. 19. - Taxele judiciare de timbru, precum şi sumele provenite din impozitele încasate din onorariile avocaţilor, ale notarilor publici şi ale executorilor judecătoreşti se plătesc în numerar, prin virament sau în sistem on-line, în contul bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază îşi are domiciliul sau, după caz, sediul fiscal debitorul. Taxele judiciare de timbru, precum şi sumele provenite din impozitele încasate din onorariile avocaţilor, ale notarilor publici şi ale executorilor judecătoreşti pot fi plătite şi prin unităţi bancare în contul bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale, costurile operaţiunilor de transfer fiind în sarcina debitorului taxei.
___________
Articolul a fost modificat prin art. I, pct. 4 din O.U.G. nr. 212/2008, astfel cum a fost modificat prin art. unic, pct. 6 din Legea nr. 276/2009.

Atentie e vorba de debitorul taxei!
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

Platiti la Administratia finaciara din Focsani,
unde locuiti dvs.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru judiciar 22.08.2009 22.08.2009 Va rog a ma informa in legatura cu urmatoarea problema Unitatea la care lucrez are un proces pe rol la tribunal , as dori sa stiu unde trebuie ... (vezi toată discuția)
Unde se plateste taxa judiciara de timbru pt somatia de plata? 1971Gina 1971Gina nu am reusit sa ma lamuresc, daca eu sunt reclamantul, si locuiesc de ex. in sectorul 4, iar sediul social la paratului este in sectorul 1, unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru aleius aleius Buna ziua,am urmatoarea dilema: eu, A, cu domiciliul in loc. X, am chemat in instanta pe B, cu domiciliul in loc. Y. Instanta de judecata este in loc. Y. Am ... (vezi toată discuția)