La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am mai primit pensie alimentara pentru copilul nostru minor. (mentionez ca pensia alimentara a fost stabilita printr-o hotarare judecatoreasca definitiva in anul 2007). Deoarece fostul sot nu are un domiciliu stabil si legal, am aflat pe cai neoficiale la ce societate lucreaza in prezent. Cui trebuie sa ma adresez pentru a primi pensia alimentara de la acea societate unde el lucreaza in prezent? (deoarece de la data de 1 aprilie 2010 el nu trimite pensia alimentara de buna voie). Va multumesc din suflet.
Instanta nu va trimite o alta poprire catre noul angajator. Acestea sunt probleme ce trebuie rezolvate intre vechiul angajator, dv. si noul angajator.
Nu are importanta modalitatea in care fostul dv sot si-a incetat raportul de munca cu angajatorul care va trimitea pensia pana acum, cum nici fostul sot nu este obligat sa isi anunte vechiul angajator de noul sau loc de munca.
Dv, din moment ce cunoasteti noul loc de munca, puteti face o cerere catre vechiul angajator in vederea comunicarii popririi noului angajator.
Sau ati putea incerca o actiune de majorare a pensiei de intretinere in care sa specificati noul loc de munca.
Va multumesc pentru raspuns. Dorinta mea era ca societatea unde lucreaza acum fostul sot sa fie instiintata intr-un mod mai oficial de catre o institutie careia sa nu i se raspunda "Nu este salariatul nostru". Daca merg eu la acea societate si depun actele in urma carora trebuie sa primesc pensie alimentara, e posibil sa mi se spuna ca nu lucreaza acolo (pentru ca patronul este o cunostinta de-a lui). ....si cum dovedesc eu ca lucreaza? Da, stiu, fac plangere la Procuratura si dupa ce se vor face cercetari se va afla de la Directia Muncii daca fostul sot are raporturi de munca cu acea societate. Dar asta dureaza cam 6 luni (ca mi s-a mai intamplat acum 3 ani si cunosc procedura). Si in timpul acesta copilul cu ce se intretine? Dintr-un singur salariu de bugetar cu studii medii e din ce in ce mai greu. Deci doream sa gasesc o cale mai rapida si mai oficiala. Va multumesc.
Pensie alimentara
danimaria99
din luna noiembrie fostul sot a dus la noul servici actlele necesare ptr a-mi livra firma respectiva banii dar nici in prezent nu am primit nimic mentionez ca ... (vezi toată discuția)