avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inscrierea Registrul operatorilor intracomunitari
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inscrierea Registrul operatorilor intracomunitari

In situatia in care o societate are administrator si asociati din afara tarii (Italia), cum se poate rezolva cu acel cazier judiciar, obligatoriu pentru depunerea declaratiei 095 si inscrierea in Registrul operatorilor intracomunitari? Unde se depun documentele, la administratii sau Registrul Comertului?
Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 00:04, 6 Iulie 2010
Procedura de organizare şi funcţionare a Registrului operatorilor intracomunitari, inclusiv procedura de înscriere şi de radiere din acest registru, sunt reglementate prin Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2101 din 24 iunie 2010, publicat in Monitorul Oficial nr. 429 din 25 iunie 2010.
Societatile pe actiuni vor prezenta certificatul de cazier judiciar numai pentru administratori - Legea 290/2004). Persoanele fizice si juridice straine solicita cazierul judiciar la Inspectoratul General al Politiei Romane (art. 6).

In vederea înregistrării în Registrul operatorilor intracomunitari, persoana înregistrată în scopuri de TVA trebuie să completeze şi să depună la organul fiscal competent formularul (095) "Cerere de înregistrare în/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare de bunuri Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, Va rog frumos ajutor in urmatoarea problema: Un SRL platitor de TVA la trimestru intentioneaza sa achizitioneze bunuri din Italia. Ce pasi ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 dumifilote dumifilote Buna ziua Microintreprindere, neplatitoare de TVA, inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153-1, inregistrata in ROI in luna februarie, am facturat ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari ContSters22096 ContSters22096 pentru inscrierea in ac registru a unei SA este necesar si cazierul persoanei juridice sau doar cele ale administratorilor? (vezi toată discuția)