avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz semnare preaviz desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz semnare preaviz desfiintare post

Buna ziua,
Nu mai are rost sa va spun ca desfiintarea postului este motivul cel mai des folosit de catre angajator. Sunt in aceasta situatie. As dori sa va intreb ce se poate intampla daca refuz sa semnez preavizul. Din cate am citi, il va trimite ptin posta. Daca nu il ridic?
Va intreb acestea deoarece mi s-au explicat care sunt motivele reale 'pe fata' ale viitoarei concedieri dar totusi in acte vom scrie ASA 'ca prietenii' ca mi se desfiinteaza postul. Am de gand sa merg departe cu ei dar... deocamdata, vreau sa stiu ce pot pati daca nu semnez preavizul si fac tot posibilul sa nu intru in posesia lui. Astept un raspuns cat se poate de repede.
Va multumesc ca existati!
Cel mai recent răspuns: intrebare1 , utilizator 15:16, 14 Iulie 2010
Daca nu il primiti il vor trimite cu posta cu valoare declarata / confirmare de primire etc. iar la data impliniri termenului de preaviz (20 de zile lucratoare) va vor inceta contractul de munca, va vor emite decizia de concediere pe care aveti dreptul sa o contestati in termen de 30 de zile de la comunicare
Chiar daca nu semnati acea instiintare , angajatorul tot va emite decizia de concediere la expirarea termenului de preaviz.
Daca considerati ca decizia a fost emisa nelegal , atunci in termen de 30 de zile de la data comunicarii aveti dreptul sa o atacati la Tribunalul in a carei raza aveti domiciliu sau rededinta.
1. Nu rezolvati nimic daca nu semnati de primire sau il refuzati cand il aduce posta.
2. Pe plic posta scrie ca nu vreti sa-l primiti si asta se considera ca ati luat la cunostinta.
3. Daca doriti sa aveti sanse de reusita, primiti scrisoarea de preaviz apoi se va emite decizia de concediere si pe aceasta o puteti contesta, daca dvs. considerati ca s-a emis ilegal.
4. Contestatia o faceti la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
din cate stiu indiferent ca refuzati sa semnati sau nu, decizia de desfiintare a postului este luata in consiliul de administratie al societatii angajatoare si nu depinde de semnatura dumnavostra. mai biine i-ati ruga sa va angajeze pe alt post daca vreti sa continuati relatiile de munca cu firma respectiva. preavizul face parte din procedura. angajatorii pot dovedi ca v-au anuntat chiar daca plimbati posta 1 luna.
Buna ziua,
Va multumesc nespus pentru raspunsul prompt.
Parerea dvs ar fi ca ar trebui sa semnez si preavizul si concedierea. Am sa tin cont de ea daca spuneti ca nu am nici o sansa. Insa, vin cu adaugiri: pe acelasi post cu mine e aproape toata firma. Angajatorul nu poate justifica de ce eu decat prin motive puerile. Sunt f sigura ca nu imi va da nici macar salariul compensatoriu (am mai avut un caz identic in trecut). Cum ar trebui sa procedez? M-am gandit sa ii scriu un e-mail sau o cerere prin care ii cer sa imi confirme faptul ca imi va acorda acest salariu conform contractului colectiv de munca la nivel national. In cazul in care va refuza sa semneze se poate sa folosesc si acest argument la proces?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Reclamatie itm, art.65 vikipatru vikipatru As avea nevoie de un sfat, va rog! Mi-a fost comunicata instiintarea, ca conform deciziei 100 din data 01/10/2008 postul meu urmeaza a fi desfiintat si ... (vezi toată discuția)
Concediere propusa de angajator meleasaliviu meleasaliviu Buna seara tuturor, Astazi am fost chemat de unul dintre actionari pentru a imi comunica ca se doreste plecarea mea din firma deoarece cealalta parte a ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu fostul angajat sonrisa sonrisa Problema sta in felul urmator. La inceputul acestui an am desfiintat postul unui angajat (de care nu mai avea nevoie). Initial am vrut sa ne intelegem cu ... (vezi toată discuția)