avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren de la bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren de la bunici

Buna ziua,
V-as solicita ajutorul in urmatoarea problema:
Bunicii mei vor sa imi faca cadou un teren (e vorba de 1/2 din gradina lor). Ei au 2 copii, adica mama si un unchi. Mama bineinteles ca e de acord dar unchiul avand probleme serioase cu alcoolul este foarte revoltat si amenintator. Ne-am gandit la varianta unui contract de vanzare-cumparare intre mine si bunici. Credeti ca este o solutie potrivita? Ar putea fi atacat in instanta un astfel de contract?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:31, 6 Iulie 2010
Un asemenea contract poate fi atacat, desigur. Puteti opta insa pentru varianta unui contract de intretinere , in schimbul aceleui teren. Daca bunicii nu vor avea nemultumiri, si nu vor cere desfiintarea actului, la decesul acestora veti deveni proprietar cu drepturi depline.
Nu va faceti griji. Un dulau care latra nu o sa va faca prea multe probleme. Mai bn faceti acel act de vanzare-cumparare daca aveti nevoie de acea bucata de pamant
Ideea este ca am nevoie de pamant ca sa incep constructia unei casute si vreau ca terenul sa si figureze de pe acum pe numele meu. Sa merg la un notar sa fac treaba asta?
Multumesc.
Daca platiti cu adevarat pretul, faceti in asa fel incat sa aveti dovada platii.

Oricum, actul nu va putea fi desfiintat de unchiul dumneavoastra, si nici de bunici. Problema se va pune dupa decesul lor, cand unchiul va putea invoca existenta unei donatii care aduce atingere rezervei sale succesorale.

Daca de exemplu ii dau banii in fata notarului ar fi o dovada suficienta?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare deea-stefy deea-stefy Buna ziua am si eu cateva intrebari sper sa ma ajutati Bunicul meu are un teren de 1000mp si are 2 copii mama si unchiul care au renuntat in fata unui notar ... (vezi toată discuția)
Buna seara -se poate incheia un contract de vanzare-cumparare? denisa2011 denisa2011 Buna seara Bunica mea la tara are doua case intr-o curte, una din ele o sa-i revina mamei mele si cealalta unchiului meu.Problema este ca unchiul meu este o ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare -cumparare poate fi atacat?  Dutu Marius Dutu Marius Buna seara, Am o intrebare. Parinti mei vor sa-mi faca acte pe apartamentul in care locuiesc. Intrebarea este : Ce contract trebuie sa fac , ca fratii mei ... (vezi toată discuția)