avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna

Buna ziua! as dori sa stiu care este perioada penrtru care pot cere diurna in explemplul urmator. mentionez ca deplasarea a fost in interiorul tarii si nu am dormit la domiciliu. de asemeni mi s-a cerut sa fac un singur ordin de deplasare pentru toata perioada de deplsare. situatia este urmatoarea plecare din x in 23.06.2010 la ora 09:00; am inoptat la un hotel din y oras si am revenit in orasul x in data de 24.06.2010 ora 20:45 (conform foii de parcurs - la care mi s-a cerut corectitudine si asa am facut..nu era greu sa trec un timp da deplasare mai mare...dar am vrut sa fiu corect). va rog frumos la cate zile de diurna sunt indreptatit .. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 7 Iulie 2010
Numarul zilelor calendaristice in care persoana se afla in delegare sau detasare se socoteste de la data si ora plecarii pana la data si ora inapoierii mijlocului de transport din si in localitatea unde isi are locul permanent de munca, considerandu-se fiecare 24 de ore cate o zi de delegare sau detasare.

Pentru delegarea cu o durata de o singura zi, precum si pentru ultima zi, in cazul delegarii de mai multe zile, indemnizatia se acorda numai daca durata delegarii este de cel putin 12 ore.
ok....si in cazul meu?....ca nu pricep...e cam interpretabil...multumesc
Din ceea ce ati scris dvs aveti dreptul numai la o zi diurna ... pentru cea de-a doua va lipsesc 15 minute ...
precum si pentru ultima zi, in cazul delegarii de mai multe zile, indemnizatia se acorda numai daca durata delegarii este de cel putin 12 ore.

ok dar cele 12 ore nu curg de la ora 24:00 a zilei anterioare respectiv 00:00 a zilei urmatare?...adica daca as fi revenit din delegatie in data de 24.06.2010 la ora 06:00 as fi fost de acord ca nu se implinesc alte 12 ore din ziua de 24 ore ptr care ar trebui diurna...si asa cum se intelege din textul de mai sus eu eram la ora 00:00 in delegatie deci timpul meu ptr diurna curge de la ora 00:00 ptr ziua urmatoare....si ptr ce imi lipsesc 15 minute... (ptr implinirea a 12 ore?) ore care sa curga de la ce?...adica de la care ora????? ce eu sunt plecat cu o zi inaite.....si daca ar fi trebuit sa scriu si ptr data de 24 ca si ora de plecare ora 8:00 ( acesta este ora la care se incepe programul la fabrica) tot as fi depasit 12 ore....mai ales ca mie mi s-a spus ca foaia de delegatie trebuie completata data si ora plecarii si data si ora sosirii...adica timpul in care eu dorm in alta parte nu se considera ca sunt in delegatie?... ce ar fi fost daca in prima zi de delegare m-as fi oprit la ora 21:30...m-as fi cazat si pentru ziua urmatoare as fi facut o alta foaie incepand cu ora 08:00? este posibil asa ceva sa fac cate o foaie de delegare ptr fiecare zi in care sunt plecat ..asta chiar si in conditiile in care sunt plecat cate o saptamana de acasa????
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
catalin.todirica, utilizator
Numarul zilelor calendaristice in care persoana se afla in delegare sau detasare se socoteste de la data si ora plecarii pana la data si ora inapoierii ...

Alte discuții în legătură

Despre diurna catalin.todirica catalin.todirica Buna ziua! as dori sa stiu care este perioada penrtru care pot cere diurna in explemplul urmator. mentionez ca deplasarea a fost in interiorul tarii si nu am ... (vezi toată discuția)
Diurna Cumpanasoiu Cumpanasoiu Daca am plecat in delegatie luni la ora 6 iar la ora 14.30 am inceput lucrul fiind schimbul 2 pe aceasta zi am dreptul la diurna? Mentionez cu sunt detasata in ... (vezi toată discuția)
Diurna cristyna_i cristyna_i Buna ziua, Am o lucrare in afara localitatii unde firma isi are sediul social, la circa 80 km. Firma nu are alt punct de lucru, este inregistrata cu lucrari la ... (vezi toată discuția)