avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diurna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diurna

Buna ziua,
Am o lucrare in afara localitatii unde firma isi are sediul social, la circa 80 km. Firma nu are alt punct de lucru, este inregistrata cu lucrari la sediul beneficiarilor. In ce conditii se acorda diurna in acest caz. Contractul de munca este cel normal, de la ITM. La cate ore de deplasare in interes de serviciu, ce suma..etc?Multumesc.
De exemplu: daca nu se sta in deplasare mai mult de 8 ore?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Eu stiu ca pentru 8 ore de deplasare nu se acorda diurna.Timpul minim = 12 ore.Calculul timpului se face din momentul plecarii ,pina la momentul sosirii.Pentru detalii,poate va ajuta acest text :
"Pentru salariaţii din cadrul companiilor naţionale, societăţilor comerciale şi regiilor autonome la care drepturile salariale se acordă prin negociere, drepturile băneşti pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării în cadrul localităţii, în interesul serviciului, se acordă în condiţiile prevăzute în contractele colective sau individuale de muncă. Indemnizaţia zilnică de delegare sau de detaşare care poate fi acordată pentru a se considera cheltuială deductibilă este de maxim 2.5 ori nivelul stabilit pentru instituţiile publice, adică 32.5 lei şi se poate acorda angajaţilor aflaţi în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi au locul permanent de muncă. Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare sau detaşare se socoteşte de la data şi ora plecării pînă la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde îşi are locul permanent de muncă, considerîndu-se fiecare 24 de ore cîte o zi de delegare sau detaşare. Pentru delegaţiile cu durata de o singură zi indemnizaţia se acordă numai dacă durata delegării este de cel puţin 12 ore. Salariatul trimis în delegaţie are dreptul să primească un avans în numerar, stabilit în raport cu numărul zilelor de deplasare, dar nu mai mult decît totalul cheltuielilor de delegare sau de detaşare pentru 30 de zile calendaristice. Acesta primeşte la plecarea în delegaţie un ordin pe care este obligat să obţină de la unitatea la care se deplasează, viza şi ştampila conducătorului unităţii sau înlocuitorului acestuia, indicînd data şi ora sosirii şi a plecării. Pe lîngă diurnă, persoanelor trimise în delegaţie li se decontează şi cheltuielile cu transportul şi cazarea.
[EDITAT]
www.finconsult.ro "
:luck:
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
[EDITAT citat]
Multumesc mult de tot. Coincide cu ce stiam si eu, vroiam o lamurire avizata.
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot primi diurna Andusa Andusa Pot primi diurna dacă lucrez la o firma din alt județ,dar au lucrări în localitatea în care locuiesc? (vezi toată discuția)
Ce reprezinta diurna? Gabriela Dirtu Gabriela Dirtu Va rog respectuos sa-i explicati ce reprezinta diurna in perioada de delegatie in afar orasului. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Diurna Cumpanasoiu Cumpanasoiu Daca am plecat in delegatie luni la ora 6 iar la ora 14.30 am inceput lucrul fiind schimbul 2 pe aceasta zi am dreptul la diurna? Mentionez cu sunt detasata in ... (vezi toată discuția)