avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna

Daca am plecat in delegatie luni la ora 6 iar la ora 14.30 am inceput lucrul fiind schimbul 2 pe aceasta zi am dreptul la diurna? Mentionez cu sunt detasata in alta localitate si activitatea pe toata saptamana o desfasor in deplasare. Pentru ziua de vineri cand imi inchei activitatea la ora 15 si plec spre casa am dreptul la diurna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:49, 15 Octombrie 2015
Sunt delegata sau detasata ?

In speta, sunt aplicabile urmatoarele reguli , mentionate in HG 1860/2006 si in Codul Muncii:
- Numarul zilelor calendaristice in care persoana se afla in delegare sau detasare se socoteste de la data si ora plecarii pana la data si ora inapoierii mijlocului de transport din si in localitatea unde isi are locul permanent de munca, considerandu-se fiecare 24 de ore cate o zi de delegare sau detasare.

- Pentru delegarea cu o durata de o singura zi, precum si pentru ultima zi, in cazul delegarii de mai multe zile, indemnizatia se acorda numai daca durata delegarii este de cel putin 12 ore.

- Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

- Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare diurna adinaadina adinaadina Puteti sa-mi spuneti, va rog, da ca se acorda diurna in cazul unei delegatii in cazul in care ai cazarea si masa asigurata? transportul sa facut cu ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a diurnei GeluAdam GeluAdam Sunt angajat la o firma de paza si fac paza la garnituri de tren pe ruta Cluj - Constanta. Vreau sa stiu daca sunt corecte si legale conditiile pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Ce reprezinta diurna? Gabriela Dirtu Gabriela Dirtu Va rog respectuos sa-i explicati ce reprezinta diurna in perioada de delegatie in afar orasului. Va multumesc! (vezi toată discuția)