Posed un teren din 2003. Anul trecut am masurat si pus stalpi mici la colturi.
In primavara 2007 am vazut pe teren ca unii stalpi au disparut si au aparut altii in terenul meu.
Am inceput sa cautam proprietar si am ajuns la concluzia ca amandoi avem dreptate si cadastrele sunt suprapuse 5-6 metrii pe toata lungimea.
Am fost la cadastru in audienta si mesajul a fost ca ei nu sunt de vina. In 2003 cand se faceau cadastre nu se verifica pe harta si ei nu aveau de unde sa stie ca se suprapun.
La cadastru ne-au spus ca trebuie sa ne intelegem amiabil sau prin judecata. Ei nu pot sa faca nimic. Au facut doar o anexa 8 si cererea noastra inc nu este rezolvata.
Vecinul ar avea loc sa se deplaseze catre vest si oficiul de cadastru este dispus sa dea noile coordonate. Eu sunt dispus sa suport o parte din costurile noului cadastru.
Dar din pacate vecinul este un om cu care nu te poti intelege. El sustine ca noi vrem sa-l furam. Ca el s-a retras mai spre est pentru ca in zona apare un drum de 12-14 metrii latime si el pierde din aceasta cauza.
Mentionez ca vecinul se suprapune peste alte 2 terenuri (nu sunt singurul afectat).
Intrebarile ar fi mai multe:
1. Cun poate oficiul de cadastru sa sustina ca nu pot face nimic? De ce am platit cadastru si inscriere in CF daca nu ma ajuta cu nimic? Daca ei nu verifica suprapunerile?
2. Conform actelor si eu si vecinul avem dreptul de a construi pe acea bucata de teren. Sau nu?
3. Ce ma sfatuiti? Daca merg la tribunal, cati ani poate dura?
mai sunt in contact cu cadastristul, insa ma evita constant, nici macar nu vrea sa vina la fata locului sa masoare inca odata, cu toate ca m-am oferit sa-l platesc pentru aceasta. La primarie am fost si mi-au dat cu flit, au spus ca ei nu se baga, dar ca-mi recomanda sa ma duc la cadastru sa fac o sesizare.
Pe mine ma intereseaza in primul rand, daca nu se rezolva situatia, in conditiile date, care este cel mai pesimist scenariu. Adica daca sunt dat in judecata, daca exista precedente de acest gen - si sunt sigur ca exista - cum a decis instanta. Sau din punct de vedere legal, tinand cont ca am fost de buna credinta si am facut totul legal, ce se poate intampla intr-un viitor proces. Oricum astept sa ajung la audienta de la cadastru, sa vad ce se intampla acolo, desi nu sper la cine stie ce.
As vrea daca se poate sa-mi raspunda un avocat care ofera consultatie pe acest forum, sa-si dea cu parerea referitor la intrebarile pe care le-am postat in mesajul precedent.