avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legea nr. 118/2010: diminuare 25%, emiterea deciziilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legea nr. 118/2010: diminuare 25%, emiterea deciziilor

Doresc sa aflu daca ati emis deja dispozitiile de reducere a salariului cu 25%, daca da, ati facut-o individual pt. fiecare angajat in parte sau ati emis-o o dispoz. pentru intreaga institutie. De asemenea ma intereseaza perioada de reducere, sau asta ramane in coada de peste?
Cel mai recent răspuns: ggvv , utilizator 08:32, 23 Martie 2011
Se modifica brutul, asa scrie art 1 alin din minunata lege 118/2010
De acord, cuantumul....se diminueaza. Pastrati brutul din cartea de munca (avand ca baza legea unica), suma la care se aplica 25%. Eu asa interpretez avand in vedere ca este o masura exceptionala ( ca si zilele cu concediu fara plata) iar la anul s-ar putea reveni asupra ei (vrabia malai viseaza).
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
blueblue, utilizator
De acord cu Dvs ca vrabia malai viseaza, probabil stiti si Dvs ca nu se va reveni la salariul din iunie 2010 (nediminuat), deoarece deja s-au facut declaratii cu referire la noua lege unica ce va intra in vigoare din ian 2011; in concluzie fiind o modificare a salariului, unilaterala, trebuie comunicata salariatului printr-o decizie, cu posibilitatea de contestare legala.
Ministerul Muncii bate campii (sunt complet surprinsa B-) ).
Lucrez intr-o institutie aflata in subordinea acestuia si avem, toti, decizii individuale de diminuare a salariului.
Ceea ce nu ne surpinde. In dec am facut o adresa la MM si dupa indelungi tatonari am obtinut un raspuns telefonic, fiind asigurati ca vom primi si solutia redactata. Dupa inca o luna...surpiza...am primit cu totul si cu totul alt punct de vedere. Alt aspect ar mai fi modul aberant in care se aplica legi, decrete, ordonante, din acelas motiv al lipsei de gandire unitara sau refuzul de asumare a responsabilitatii. Cine cunoaste sistemul intelege ce scriu...nu mai ieri ne-am lovit de minunata lege unitara...#-o

Alte discuții în legătură

Intrarea in vigoarea a unei legi mihaelacojocaru mihaelacojocaru Daca o lege intra in vigoare intr-o zi nelucratoare, se aplica din aceasta zi sau din prima zi lucratoare? (vezi toată discuția)
Legea 118/2010- interpretare "cuantum brut salariu lunar de incadrare" ellena ellena Legile referitoare la salarizare, au devenit extrem de confuze. Avem sintagma de \"salariu de incadrare\" , \"salariu de baza\" , \"salariu brut lunar\", ... (vezi toată discuția)