avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legea nr. 118/2010: diminuare 25%, emiterea deciziilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legea nr. 118/2010: diminuare 25%, emiterea deciziilor

Doresc sa aflu daca ati emis deja dispozitiile de reducere a salariului cu 25%, daca da, ati facut-o individual pt. fiecare angajat in parte sau ati emis-o o dispoz. pentru intreaga institutie. De asemenea ma intereseaza perioada de reducere, sau asta ramane in coada de peste?
Cel mai recent răspuns: ggvv , utilizator 08:32, 23 Martie 2011
blueblue a scris:
Pastrati brutul din cartea de munca (avand ca baza legea unica), suma la care se aplica 25%. Eu asa interpretez avand in vedere ca este o masura exceptionala ( ca si zilele cu concediu fara plata) iar la anul s-ar putea reveni asupra ei (vrabia malai viseaza).
Vedeti? Nu ma laud, dar am ceva experienta la capitolul puncte de vedere si aplicare "unitara" a legii. In cazul de fata reveniti la adresa si specificati ca fiind o modificare prin efectul Legii cf Codului Muncii dumneavoastra ati emis decizii si cereti punct de vedere oficial. Abia apoi "desfaceti" sau "faceti". S-ar putea sa aveti iar surprize...depinde cine va raspunde. E bine sa aveti o "acoperire".
Fiind vorba de o diminuare (nu de o modificare) a salariului nu se emit dispozitii si nici nu nu se opereaza in carnetul de munca. Salariul brut ramane acelasi...
Darie Tudor a scris:

Fiind vorba de o diminuare (nu de o modificare) a salariului nu se emit dispozitii si nici nu nu se opereaza in carnetul de munca. Salariul brut ramane acelasi...

Cred ca nu ati citat din Caragiale si totusi ...pun si eu o intrebare .. retorica : Se poate diminua fara a modifica ?
Cum sa ramana salariul brut acelasi daca art. 1 din legea 118 /2010 prevede "Cuantumul brut al salariilor/soldelor/ indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale, precum si alte drepturi in lei sau in valuta, stabilite in conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, precum si alte masuri in domeniul bugetar, se diminueaza cu 25%.
sa-mi dati o bruma de speranta : este posibil ca functionarii p. care vor fi disponibilizati cf.ordin 614/2010, sa fie "reabilitati " din motive de neconstitutionalitate a acestui ordin sau al altui act normativ inventat in ultimul timp?

multumesc, camelia iosif.
camelia iosif a scris:

sa-mi dati o bruma de speranta : este posibil ca functionarii p. care vor fi disponibilizati cf.ordin 614/2010, sa fie "reabilitati " din motive de neconstitutionalitate a acestui ordin sau al altui act normativ inventat in ultimul timp?

multumesc, camelia iosif.

Fara sperante desarte ! :hm:

Alte discuții în legătură

Intrarea in vigoarea a unei legi mihaelacojocaru mihaelacojocaru Daca o lege intra in vigoare intr-o zi nelucratoare, se aplica din aceasta zi sau din prima zi lucratoare? (vezi toată discuția)
Legea 118/2010- interpretare "cuantum brut salariu lunar de incadrare" ellena ellena Legile referitoare la salarizare, au devenit extrem de confuze. Avem sintagma de \"salariu de incadrare\" , \"salariu de baza\" , \"salariu brut lunar\", ... (vezi toată discuția)